Слави и ДПС отказали да говорят със Заев (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9897850 www.24chasa.bg

Срещи с лидерите на четирите водещи партии в миналия парламент е поискал македонският премиер Зоран Заев при посещението си в София, разказа той след разговори с премиера Стефан Янев. Две от партиите ни отказаха заради предизборни ангажименти, Бойко Борисов и Корнелия Нинова намериха време да разговаряме, каза още Заев. Другите две партии, с които е искал среща македонският премиер са Има такъв народ на Слави Трифонов и ДПС, които бяха съответно втора и четвърта по големина в 45-о НС.

Естествено знаем, че България има правителство и президент, но тези срещи бяха нужни дори и като израз на приятелство и добра воля, обясни Заев.

Ново предложение, срещу което България да вдигне ветото си за започване на преговори на Македония с ЕС е направил Заев на премиера Стефан Янев, обявиха двамата след разговорите си. Не бяха обявени обаче подробности. Заев обаче е бил поканен да остане в София за вечеря, на която да продължат разговорите.

Проблемите са двустранни и има начин да ги решим, категорични бяха и двамата премиери.

Македония ще има нова европейска конституция и в нея като дъпжавотворни народи ще бъдат записани българи и хървати, обеща Заев.