Слави решава какъв да е като види какво става с държавата

https://www.24chasa.bg/novini/article/9898627 www.24chasa.bg

Очаквам, има много неща, които ще се случат и тогава аз ще реша. Не казвам не защото не искам да бъда откровен. Преди месец не знаех, че американциите ще наложат санкции. Когато се случат и други неща ще взема категорично решение.

Така лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов отговори на въпрос на студента Валентин Котов от Университета в Маастрихт коя институция конкретно е визирал с поста си във фейсбук, с който обяви, че няма да е кандидат за депутат на изборите на 11 юли, но ще понесе отговорността, а тя можела и да се носи от друга институция.

Трифонов днес имаше среща със студенти в Пловдив. На нея дойдоха обаче не само студенти от града на тепетата, но и много такива от чуждестранни университети, както и ученици от местни гимназии. На срещата с Трифонов те можеха да задават всякакви въпроси към него, както и към зам.-председателите на партията Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев, който също са там.

Видях и разбрах, че отговорността, която имам и нося, не е нужно да нося от парламента. Там трябва да са хора с образование и качества. Не си представих как се кандидатирам, излизам и казвам как няма да участвам в парламента. Реших, че най-доброто е да бъдеш откровен и почтен. Затова и се отказах. Какво значение има това, ще видим на изборите, коментира Трифонов.

 Знам, че ще платя висока цена и затова не се страхувам да казвам истината. Когато съм готов, тогава ще бъда достатъчно откровен, каза Трифонов. Той подчерта, че ще вземе окончателно решение, след като види събитията в страната. Учел се от Симеон II, който на времето бил казал: Научете се да бъдете господари на мълчанието, а не на говоренето.

На няколко пъти Трифонов се пошегува и с Тошко Йорданов и публикация във фейсбук, която казва: Гласуваш за Слави, получаваш Тошко.

Ние от 20 г. сме заедно. Нормално е. Гласуваш за Слави, получаваш хората на Слави, каза той.

Машинният вот на тези избори ще допринесе за по-честен вот, категорични бяха Трифонов и Йорданов.

Подозирам и имам известна информация, че сегашния договор със "Сиела Норма" е за прокуратурата по начина, по който е сключен, обяви пък Йорданов.

Пред студентите Трифонов сподели, че започнал политическия си проект, когато видял, че в държавата имало нещо нередно. От 12-класника Димитър Спасов той бе попитан остава ли му време за музика покрай политиката.

Това е въпрос, който си зададох, когато започнахме да правим този референдум. Ние винаги, екипът ми, освен че правихме телевизионни продукти и продължаваме, всъщност сме имали каузи. И това според мен е нормално особено за времето, в което се появихме, каза той. Разказа обаче, че каузите вървяли зле покрай всичко друго, което правели. А в последния договор, който Би Ти Ви му предложили имало клауза, според която той трябвало да казва кой ще кани на гости и какви въпроси ще задава. "Усетих, че нещо не е наред", каза той.

Много се натъжих. Аз обикновено изпитвам ярост, а не тъга. И затова се чудехме дали да се пенсионираме или да продължим с политически проект. Ясно е какво решение взехме. Цената, която ще платим си струва, защото е свързана с приниципи. Човек е принципен по принцип, макар това малко да звучи като тафтология. Решихме да постъпим така, защото иначе какъв е смисълът. Да правим ентъртеймънт и песни? Няма значение, че ми викат чалгар, те не разбират смисъла на тази дума, категоричен бе Трифонов.

На въпрос от студент - ще отстояват ли българския интерес или ще отстъпят от позицията на България за членството на Северна Македония в Европейския съюз, тримата бяха категорични, че югозападната ни съседка има своето място в съюза, но трябва да изпълни обещанията си.

Днес Заев е тук в България и направи срещи с Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Тези срещи вече трябва да са минали и това е неговото разбиране - да се вижда с хора, които в момента са никакви. Те са председатели на някакви партии, които в момента са никакви. Той на първо място трябваше да се види с президента и премиера, коментира Трифонов.

Неговата партия, както и ДПС отказаха да се сещат с македонския премиер Зоран Заев днес.

Никой не може да ни вземе историята. Всички мислят - казва се "да" и те стават членове. Не, те ще влязат в този процес и ще седят 10-15 г. Това, което те твърдят, го няма никъде, в нито един исторически извор, който да го потвърждава. От там нататък нещата трябва да бъдат практични. Да, Македония трябва да бъде присъединена към ЕС, но това е много дълъг процес. Не мисля, че в ЕС трябва да има две държави, които да се джафкат помежду си, както нашите две. Нещата трябва да бъдат равнопоставени и те да изпълняват нещата, които трябва, защото договора за добросъседство изобщо не го изпълняват, категоричен бе пък Тошко Йорданов.

Докато българинът не е спокоен по отношение на историята си, ще сме на мнението на останалите българи, категоричен бе Трифонов.