Руското посолство с ироничен коментар по повод уволнението на шефа на ДАР

https://www.24chasa.bg/novini/article/9902503 www.24chasa.bg
Посолството на Русия в София

Посолството на Русия в България публикува ироничен коментар за твърденията на отстранения шеф на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов, който намери причина за изгонването си в „дългата ръка на Кремъл“.
Подигравателно от мисията обясняват на страницата си във „Фейсбук“:

„За пореден път ставаме свидетели на забавно поведение на загубили постове си български длъжностни лица, които обясняват своите оставки с нищо друго освен коварни интриги на „дългата ръка на Кремъл“.

Уважаеми господа, за какви ги мислете гражданите на България ако смятате, че в тези плоски клишета някой все още би могъл да повярва? Ако сте склонни да обвинявате в несполуките си руски спецслужби, удивително е как с толкова несериозен и непрофесионален подход изобщо успяхте да работите в такива важни за държава ведомства.

Що се отнася до вашата уж „успешна борба с руски шпиони“, която съществува само в болните ви фантазии и безсъдържателни изявления в медии и се свежда към изгонване на дипломати от София и Москва, тук по-скоро става дума за героическата борба срещу здрав смисъл, в която еднозначно печелите.

Напомняме, че Русия е отговорен, равноправен и конструктивен партньор, който не се занимава с груба намеса във вътрешните работи и с прокарване на своите интереси с помощ на съмнителни санкции. Стигаме до извода, че някои просто нямат смелост да признаят, че всички тези антируски нелепици не принасят на България нищо добро“, пишат от посолството.

Постът е на български, следва и превод на руски.