Мъжът на починалата родилка в Благоевград иска независима медицинска експертиза

https://www.24chasa.bg/novini/article/9902569 www.24chasa.bg
Евгения К. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Мъжът на починалата родилка в Благоевград Крум Зл. ще иска независима съдебно - медицинска експертиза, която да установи каква е причината за смъртта на жена му и нероденото им бебе. 

В сряда 29-годишната Евгения К. постъпи за планирано секцио в АГО на болницата в Благоевград. Докато й поставят упойката жената издъхнала и медицинският екип не е успял да направи операция и да извади бебето.

Аутопсията не е установила конкретна причина за смъртта, взети са проби за хистологични изследвания. Възможно е жената да е получила някакъв алергичен шок от упойката. Преди 3 месеца е боледувала и от коронавирус, но бързо се възстановила след болнично лечение. 

Директорът на болницата д-р Огнян Митев е назначил вътрешна проверка, такава правят и от Медицински надзор. Окръжна прокуратура пък се самосезира от медиите и също започна предварителна проверка за смъртта на майката и нероденото й момиченце. Най-вероятно ще се стигне до реаутопсия, казаха наши източници.

Крум Зл., с когото Евгения живеела на семейни начала е категоричен, че от името на 3-годишното им дете, което се води наследник на майка си, ще води и съдебни дела, за да се установи истината.

Мъжът планирал след раждането на бебето да замине на работа в чужбина.