Махнаха павилионите от тротоара пред болница "Иван Рилски", където загина Людмил (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9902773 www.24chasa.bg
Незаконните павилиони в двора на болница "Св. Иван Рилски" и на тротоара пред нея вече са премахнати. Снимка и видео 24 ЧАСА

Незаконните павилиони в двора на болница "Св. Иван Рилски" и на тротоара пред нея вече са премахнати. Това съобщи за "24 часа" главният архитект на София Здравко Здравков.

Става дума за общо 5 преместваеми обекта - два от тях в двора на болницата, а другите 3 на тротоара на бул. "Гешов". 

През февруари тази година 16-годишния Людмил загина, след като беше покосен от токов удар, докато пресичал булеварда. Оказа се, че кабелът, причинил смъртта на детето, е захранвал с електричество един от павилионите в двора на болницата.

Павилионът, захранван от оголения кабел, е бил премахнат доброволно преди 2 седмици, уточни арх. Здравков.

Последният от петте преместваеми обекти е премахнат тази вечер.

"В изпълнение на заповедите за премахване, които издадох след инцидента със загиналото дете, и проверката по отношение на съответствието със схемите за поставяне на преместваеми обекти, привеждаме в изпълнение тези заповедите. Тротоарът и дворът на болницата вече са освободени. Отменена е и схемата за поставяне на преместваеми обекти, изработена от бившия архитект на район "Триадица". Занапред по тротоара на бул. "Гешов" не се предвижда поставяне на преместваеми обекти", обясни арх. Здравков.