Починалата родилка в Благоевград била с увреден бял дроб след COVID

https://www.24chasa.bg/novini/article/9905100 www.24chasa.bg
Починалата родилка Евгения К.

29-годишната родилка, която почина в сряда по време на планирано секцио в благоевградската болница, била с тежки белодробни усложнения след прекаран COVID-19. Имала е сериозни промени в дробовете, особено в единия, разбра наш репортер. Младата жена е прекарала коронавирусна инфекция преди няколко месеца и е лежала в ковид-сектора на АГО, но се възстановила бързо и не е имала оплаквания.

Евгения, която има 3-годишно момченце, почина на операционната маса в сряда, още докато й е поставяна упойката. Само за няколко минути е починала и екипът не е успял да извади бебето - момиченце, което трябвало да бъде кръстено на баба си Рая. Първото си дете е родила също със секцио.

Мъжът, с когото живее на семейни начала и който е баща на децата, е категоричен, че ще иска независима медицинска експертиза.

Директорът на болницата д-р Огнян Митев е назначил вътрешна проверка, но тя още не е приключила. Медицински надзор също започна проверка на трагичния случай. И от прокуратурата се самосезираха по медийни публикации и започнаха предварителна проверка, за да установят дали има данни за извършено престъпление.