Вижте как Поповица срещна земляка си премиер (галерия)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9905625 www.24chasa.bg
Премиерът позира за снимка с три наборки Снимки Румен Златански

С овации и ръкопляскания посрещнаха премиера Стефан Янев жителите на родната му Поповица. Той се присъедини към събора, след като завърши срещата му с кметовете на малките населени места. 

Янев с усилия си проби път към сцената, тъй като много хора го спираха и поздравяваха. Най-настоятелни бяха три негови наборки от селото, които му припомниха детските години в Поповица и се снимаха с него. А той не криеше вълнението си от срещата със съселяните си. Възрастна жена се хвърли да го целува. Други пък напираха да го пипнат. "Доживяхме да го зърнем. От малък не сме го виждали", коментираха пенсионерки.

"Благодарен съм, че ме поканихте на този събор, с който показахте, че продължавате да тачите традициите, които са ни запазили през вековете като българи", заяви Янев пред събралото се множество. Той увери, че е запознат с проблемите на хората от малките населени места и ще направи каквото е по силите му да започне тяхното решаване.

Кметицата на село Поповица Веска Мирчева подари на премиера негов портрет, рисуван с въглен от смолянски художник. Той е изобразен с костюм и вратовръзка на фона на пейзаж от родната Поповица. Мирчева го дари и с голяма кошница продукти от селото и региона - мед, екологична липа, зелени, червени и люти чушки, кервиз, фъстъци. 

Децата от танцовия състав на местното читалище откриха събора със свои изпълнения. Програмата предвижда и концерт на ансамбъл "Ангелите". А както е на всеки събор, навсякъде се носи миризма на кебапчета.

Премиерът съгласен малките кметства да задържат пари от местните данъци

Портретът, който кметицата на Поповица подари на земляка премиер
Портретът, който кметицата на Поповица подари на земляка премиер