Дъщерята на касиерката, заключила обирджията в банка в Дупница: Майка още е в шок

https://www.24chasa.bg/novini/article/9906278 www.24chasa.bg

"Майка още е в шок, стресирана и се възстановява. Има и физически наранявания, ризата й беше разкъсана." Това каза пред bTV Весела, дъщеря на банковата касиерка Цецка Цекина.

В сряда около 14 ч в банковия клон в Дупница нахлу с пистолет бившият полицай Крум Йорданов. Двете служителки успели да излязат навън, а Цецка Цекина го заключи вътре. За да излезе, обирджията стреля няколко пъти в ключалката и се измъкна с близо 54 хил. лв. в евро, долари, паунда. Заловен бе след около час и половина, показа къде е скрил парите - под храст в краен квартал на града.

"Майка е силна жена и в този момент е запазила самообладание и се е държала смело. Ние научихме от медиите, че има банков обир. С баща ми отидохме на място и успяхме да я видим за кратко. Сега тя се възстановява от преживения ужас", допълни дъщерята. Смята, че бащата на Йорданов, който е три мандата общински съветник в Дупница, изпитва неудобство и се срамува от постъпката на сина си.

Днес окръжният съд в Кюстендил ще гледа искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" на обирджията.