Балтова: Най-големите германски туроператори са на посещение в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/9909788 www.24chasa.bg
Стела Балтова

Най-големите германски туроператори са на посещение в България, за да се срещнат със свои партньори и да се убедят на място в качеството на продукта, който предлагаме, каза днес във Варна служебният министър на туризма Стела Балтова. По думите й тази визита ще окаже своето влияние не само за настоящият момент, но и в стратегически план. Информацията от гостите какво е състоянието на сектора у нас веднага ще достигне до 11 хиляди туристически бюра в Германия, посочи Балтова. Според нея от значение е и това, че присъстват и журналисти, които чрез свои публикации ще информират немската общественост.

Германският пазар е приоритетен за нашата страна и правим всичко възможно да привлечем потенциалните туристи, когато бъдат облекчени условията за пътуване, каза още министърът. Според нея от съществено значение е фактът, че страната ни вече е в зелената зона. Балтова призова отново българите да се погрижат за себе си, а и за останалите, като се ваксинират. Ваксинацията е абсолютно доброволен процес, но хората да имат предвид, че живеем във време, в което тя е условие за свободното движение, посочи министърът.

Балтова допълни, че вече е започнало засилване на националната ни реклама на руския пазар. Тя уточни, че през тази седмица предстои провеждането на сериозен уебинар с руски туроператори, в който ще участват и български екскурзоводи.

Има надежда за този сезон и тази визита е от голямо значение, защото България дава знак, че е готова да посреща туристи и хотелите са подготвени, допълни Лука Пиконе, мениджър в туроператорска фирма от Мюнхен. По думите му за колегите му е било важно да излязат с обща информация за състоянието на сектора у нас. Пиконе допълни, че очакванията са броят на пътуванията към нашето Черноморие да достигнат около 30-35 на сто от тези през 2019 г. Той посочи, че вече има чартърни полети, но те ще се повишат, ако търсенето за страната ни се увеличи.

Освен слънце и море, България може да предложи и много други неща, каза още Пиконе. По думите му страната ни е много атрактивна за семеен туризъм, защото има много интересни обекти и градове за посещение.