Мъж грабил варненки по спирките, отива на съд

https://www.24chasa.bg/novini/article/9909823 www.24chasa.bg

Млад мъж от Варна е предаден на съд за два грабежа на дамски чанти, извършени след употреба на сила и при условията на продължавано престъпление, като при единия е причинена средна телесна повреда на потърпевшата жена, съобщиха от Апелативната прокуратура. Двете посегателства били извършени на 4 март и на 15 март тази година.

И в двата случая 23-годишният М.М. набелязал своите жертви в района на автобусни спирки, проследил ги до адресите им и издърпвал от ръцете им дамските чанти, които носели.

За да постигне целите си, обвиняемият се възползвал от временна липса на внимание от страна на жените и използвал силата си, издърпвайки вещите им. При единия от случаите успял да скъса дръжките на чантата, а при другия повлякъл жената по стълбите на блока, който тя обитавала, и счупил ръката ѝ. Ограбените на 4 март вещи и пари били на стойност 230,88 лева, а на 15 март - 445,05 лева.

М.М. бил добре известен на органите на реда и бил осъжда. Престъпленията, извършени от него, били еднотипни по начин на извършване, а при единия случай той проявил жестокост към жертвата си.

Предстои делото срещу обвиняемия да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, М.М. може да получи наказание от 5 до 15 години затвор, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му.