"Радио Китай": COVID-19 във Франция е от началото на 2020 г., няма нищо общо с Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/9909900 www.24chasa.bg

В интервю за френското издание на китайския вестник „Оуджоу шъбао“ китайският професор Дзю Лия заяви, че според резултатите от генното секвениране на френска лаборатория миналата година новият коронавирус е циркулирал във Франция в началото на 2020 г. и няма нищо общо с Китай. Дзю Лия е главен изпълнителен директор на Европейския институт за прецизна медицина (PreciMed), имунолог и преподавател във Франция, съобщи Радио "Китай"

Изследванията на института „Пастьор“ доказват, че новият коронавирус вероятно се е разпространил във Франция преди 2020 г. Генетичните му характеристики са съвсем различни от тези на внесените от Китай случаи.

Институтът „Пастьор“ съобщи в пресата през април миналата година, че е извършил генетично секвениране на 97 вирусни проби, взети от пациенти с потвърдени клинични симптоми от различни региони на страната в периода от 24 януари до 24 март 2020 г. На базата на извършеното сравнение и проследяване на откритите последователности с международни ресурси е създадена съответната карта на вируса, се казва още в съобщението.