"Радио Китай": ККП служи всеотдайно на китайския народ

https://www.24chasa.bg/novini/article/9909931 www.24chasa.bg

Алексей Климович Федотов е главен представител на Руско-азиатския съюз на индустриалците и предприемачите в Китай. Той е роден в бившия Съветски съюз през 1955 г. в руско-китайско семейство. През 2003 г. се оттегля от руската космическа индустрия, идва в Китай и решава да остане в гр.Гуанджоу, съобщи Радио "Китай"

"Дядо ми беше основател и първи председател на Китайско-съветската асоциация за приятелство. Аз наследих последното му желание да работя за китайско-руското приятелство и сътрудничество и в същото време да предавам традициите и ценностите на ККП на децата си", казва той.

Алексей Климович Федотов е свидетел на бурното развитие на Китай и се надява да допринесе за приятелството между двете страни. През 2010 г. с подкрепата на руското правителство и китайското посолство в Москва той и приятелите му основават Руско-азиатския съюз на индустриалците и предприемачите, който е организация с нестопанска цел. Негова цел е не само да участва активно в бизнес обмена между двете държави, но непрекъснато да разширява и сътрудничеството в различни сфери.

Според Федотов, през изминалите 100 години ККП е постигнала големи успехи благодарение на своята храброст и мъдрост, основавайки се на доверието и подкрепата на китайския народ.