Очакват вписване на ръководството на „Автомагистрали“ в четвъртък

https://www.24chasa.bg/novini/article/9911039 www.24chasa.bg
Сградата на регионалното министерство. Снимка МРРБ

Агенцията по вписванията извърши проверка на документите по партидата на „Автомагистрали“ ЕАД и констатира пълното им съответствие с действащото законодателство. Министерството на регионалното развитие и благоустройството очаква вписване на ръководството в четвъртък, съобщиха от там.

Новото ръководство на дружеството заяви, че очаква незабавно след вписването си възстанови графика на плащанията на служители и подизпълнители, нарушен поради забавилата се смяна и разногласия с отстранения борд, пише в прессъобщението на МРРБ.

В действителност плащанията от страна на "Автомагистрали" към доставчици и подизпълнители бяха спрени със заповед на служебната регионална министърка Виолета Комитова, която в края на миналата седмица писа на 7 търговски банки да не разплащат суми, ако са наредени от старото ръководство на предприятието. В началото на седмицата изпълнителният директор на "Автомагистрали" Стоян Беличев се срещна с министърката и бе договорено поне някои неотложни плащания да не се спират. Беличев каза днес пред "24 часа", че въпреки това никакви плащания не са разрешавани и очевидно това ще стане едва когато мине вписването на новото ръководство.