15-годишно момиче почина мистериозно в болница в Сливен

https://www.24chasa.bg/novini/article/9911217 www.24chasa.bg

Момиче на 15 години е починало в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Сливен след няколкодневно лечение в детско отделение. Това съобщиха родителите на детето, които днес очакваха да им бъдат оповестени причините за смъртта.

Днес в болницата заседава лекарска комисия, която трябваше да установи има ли нарушения при диагностицирането и лечението, предаде БНР.

Според родителите на 15-годишната Зейнеб тя се е оплакала от болки в корема преди четири дни, изпратена е от личния лекар за консултация с хирург, а по-късно е приета в болницата.

„И как така за 4-5 дни това не могат да измислят, да видят, да гледат, да разберат какво е станало с детето ми“, каза бащата.

Началникът на детско отделение д-р Люба Бъчварова обясни, че пациентката е приета с диагноза „гадене и повръщане“.

„Вчера сутринта е решено да бъде преведено за оперативна интервенция в хирургия. Направен е скенер, т.е. поискано е отправяне на скенер, в случая детенцето е починало на масата за скениране“.

Д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор на болницата, обяви резултатите от вътрешната проверка.

„Няколко пъти е консултирано с хирург, отхвърлен е „остър хирургичен корем“ и вече на 20-и - влошаване. Взето е решение за превеждане в хирургия за оперативна интервенция, но е починало в скенера“.

Подробности по случая се очаква да има след аутопсията. "Проблемът е бил от това, че 15-годишно – 115 килограма и не е била ясна клиничната картина“.

Очаква се по случая да бъде направен медицински одит.