Ябанджъ от Пловдив, изпрал 700 000 с маратонките менте, остава в ареста

https://www.24chasa.bg/novini/article/9913295 www.24chasa.bg
Съдебният състав

Пловдивският апелативен съд остави окончателно в ареста Неджати Ябанджъ. Срещу него са повдигнати обвинения за нерегламентирано разпространение на спортни стоки/маратонки/ с обозначение на известни търговски марки, без разрешение на правопритежателя, и за пране на пари.

Според магистратите събраните до момента доказателства са достатъчни, за да бъде направено предположение за съпричастност на Ябанджъ към престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност. Заедно със сина си и жена си той е търгувал с маратонките мента, като ги е разпространявал чрез 7 сайта. Схемата е действала от юни 2018 до 21 януари т.г., когато е разбита от икономическа полиция.

От продажбите фамилията е получила над 700 000 лева. Синът и жената на Ябанджъ са на свобода под парични гаранции. За него обаче магистратите смятат, че има опасност да извърши ново престъпление, затова го оставят под ключ.
Заседанието се е провело чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се е намирал в ареста, а в съдебната зала са били съдебният състав, прокурорът и защитникът.