Патриотите с ултиматум пред ЦИК: Многохиляден протест, ако комисията отвори 121 секции в Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/9914166 www.24chasa.bg

Централната избирателна комисия да промени решението си за откриване на 121 секции в Турция. За това настояха с протест пред сградата на комисията симпатизанти и членове на коалиция "Българските патриоти - ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ" днес.

От патриотичната коалиция настояват, ако комисията не промени решението си, то в Турция задължително да бъде въведено машинно гласуване за изселниците, а във всяка секция да се осигурят по двама представители на държавата. Исканията на патриотите бяха връчени на ЦИК от заместник-председателя на ВМРО Искрен Веселинов и Данчо Хаджиев от НФСБ.

Ако предложенията на "Българските патриоти" бъдат отхвърлени, патриотите ще поискат незабавно оставката на членовете на ЦИК, увери организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. Той предупреди, че ако комисията не чуе исканията им, следващият път на протест пред централата ще дойдат над 10 хил. протестиращи.

Категорично сме против в Турция да бъдат разкривани секции, защото е недемократична държава и няма честност и прозрачност на изборния процес. Това е пряко нарушение на Конституцията на България. Приканваме и други партии и граждани да се включат в отпора на произвола и настъплението на ДПС и продажната политика на политическите сили и ЦИК, която не смее да каже гък на попълзновението на турската политика. На кого служи ЦИК?, запита Ангелов. В отговор насъбралата се тълпа извика - „Слуги на Ердоган!“.

С викове „Оставка!“, „Турски мекерета!“ и "Национални предатели" симпатизантите на трите партии развяха знамената пред централата на ЦИК.  "Това решение е национално предателство спрямо българските интереси и позволява на Турция и Ердоган да влияят на българската вътрешна политика и да работят за една протурска партия ДПС. Всички помним срамната среща на Карадайъ и Ердоган и договорката, която направиха", припомни пред протестиращите Юлиан Ангелов. След посещението на Карадайъ в Турция патриотите също организираха протест, но пред централата на ДПС. Оттогава досега

патриотите са събрали

над 10 хил. подписа

на български граждани за забрана на партията. Събирането на подписи обаче продължава, а след това петицията ще бъде връчена и на главния прокурор.

"Ние сме във второ действие от тази пиеса на националното предателство, която започна в онзи ден, когато срамният 45-и парламент прие решение за отмяна на ограничителните условия за 35 секции в страните извън Европейския съюз", заяви и зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. Той подчерта, че е имало възможност в закона да се запише условието, че ограничението за секциите остава само в страни, в които не е утвърдена демокрацията. 

Това е договорка, ние имаме проект за кабинет и той се изразява в мнозинството в ЦИК. Защото ЦИК иска да има голяма парламентарна група на ДПС, посочи зам.-шефът на ВМРО. Той заподозря, че всичко е договорено и "следващото управление ще бъде на протестърите с ДПС", а именно на  ДБ, „Изправи се! Мутри вън!“ и „Има такъв народ“.

Единствените, които могат да объркат плановете на кукловодите, са българските избиратели, категоричен бе той.

Ние сме длъжни да поискаме да бъде спряна намесата на Турция във вътрешните дела. Българският народ да се събуди и да накаже с гласуването си предателите, призова Веселинов.

Данчо Хаджиев от НФСБ пък предупреди, че

ко не пресечем автобусите от Турция,

чака ни огромна доминация на ДПС

за определяне на българската политика в услуга на турските националните интереси, не на българските".

Пред насъбралата се тълпа Хаджиев разкри и, че кандидат-депутати на ДПС са обещали на изселниците ни в Турция въвеждането на задължително изучаване на турски език като майчин в училище и ревизирането на темата за Вакъфските имоти у нас.

Разсекретените протоколи от заседанията на външната комисия в парламента от далечната 1991 г., да станат публично достояние, се заканиха още патриотите. Според тях от документите ясно личи, че върху българската държава е бил оказан натиск отвън за регистрацията на ДПС.

Пресата е била упражнена и с ултимативно писмо от тогавашния турски президент, както и с писма от американското посолство, посочи Юлиан Ангелов.

"Това е едно срамно решение на българския съд. Може ли по настояване на чужди държави да се регистрират етнически партии", запита той. Ангелов подчерта, че именно затова ще публикуват всички протоколи, за до може българите да видят как е регистрирана ДПС под натиска на Турция и американското посолство.

"Да се види как чужди служби и държави се намесват във вътрешната политика на България. Това го виждаме всеки ден и днес. Ние не коленичим пред никое посолство, ние защитаваме българския национален интерес и няма да се съобразяваме нито с Америка, нито с Русия, нито с Турция", категоричен бе той.

 Парламентарни избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.