Обвиниха за закана с убийство мъжа, ранил младеж с нож в тролея

https://www.24chasa.bg/novini/article/9914229 www.24chasa.bg
СНИМКА: КАДЪР: NOVA

Мъжът, ранил с нож младеж в тролея заради маска е обвинен за хубиганство и закана с убийство, съобщават от Софийската районна прокуратура. 

Вчера на ул. "Г. С. Раковски“, на спирка на площад „Александър Невски“, в тролейбус, обвиняемият И.Д. се заканил с убийство на В.К., а после го наранил с нож в областта на дясното рамо. Същият е извършил и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - държейки нож в ръката си, гонел В.К. и го заплашвал с убийство, като деянието се отличава с изключителна дързост. 

В хода на разследването са събрани доказателства, че деянието е извършено от И.Д., на 41 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност на 22.06.2021 г.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Престои на 24.06.2021г. да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".