Каплата невинен за притежание на 115 патрона

https://www.24chasa.bg/novini/article/9914231 www.24chasa.bg

Районният съд в Дупница призна за невиновен Васил Капланов по обвинение за незаконно държане на голямо количество боеприпаси и му наложи административно наказание глоба 600 лв.

Съдебният състав, под председателството на съдия Ели Скоклева, с двама съдебни заседатели, призна подсъдимия Васил Капланов за невиновен в това, че на 7 август 2020 г. на два адреса в Дупница е държал голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия. Тогава при обиск бяха открити 115 патрона калибър 9х19 мм.

Съдът наложи административно наказание глоба от 600 лева на Капланов затова, че е нарушил Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

В полза на държавата се отнемат 2 пълнителя за пистолет, единият с 8 патрони, а другия с 16 патрони, иззети при претърсване, както и 191 патрона 9x19 мм.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Кюстендилския окръжен съд.

Патроните бяха открити при обиск в дома на Капланов след като изчезна безследно Янек Миланов. Янек бе забелязан за последно на 31 юли вечерта да се качва в джипа на Каплата и оттогава следите му се губят.

В социалните мрежи бе създадена група "Къде е Янек", а дупничанинът Димитър Недев, който изразил мнение там, се оплака, че е заплашван с убийство от Капланов. Това станало през социалната мрежа, докато Недев е на почивка в Слънчев бряг със семейството си. Заради това делото срещу Капланов за закана с убийство бе пратено в съда в Несебър, но преди дни ВКС разпореди да се гледа в Дупница, защото обвиняемият и свидетелите живеят в района на съда в Дупница.