Гешев награди магистрати за разследването на смъртта на 8-годишно дете в Мездра

https://www.24chasa.bg/novini/article/9914405 www.24chasa.bg
Иван Гешев

С почетни грамоти и отличие "служебна благодарност" Главният прокурор на Република България Иван Гешев награди прокурор Цветомила Пашовска-Николовска от Териториален отдел - Мездра при Районна прокуратура във Враца и следовател Симона Конова от Окръжна следствена служба към Окръжна прокуратура, съобщиха от прокуратурата.

Магистратите са отличени за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните им задължения при провеждане на разследването и наблюдението по делото за смъртта на 8-годишно дете в Мездра. Трагичният инцидент е предизвикал широк обществен отзвук, се уточнява в съобщението.

Досъдебното производство се е провело в изключително кратки срокове и е приключило за по-малко от пет месеца. Преди дни е постигната осъдителна присъда на първата съдебна инстанция. Подсъдимият по делото- 39-годишният Д.Й., е бил обвинен за извършено от него престъпление по чл. 338, ал. 3, вр. ал. 1 от НК - държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси в нарушение на законовите разпоредби, вследствие на което последвала смъртта на малолетния Т.Т. Събирането на достатъчно доказателства е довело до разкриване на обективната истина и възможността за внасяне на обвинителен акт в Районен съд-Мездра.

Наградите са били връчени от административния ръководител на Окръжна прокуратура - Враца Владимир Сираков. Той е пожелал на двамата магистрати да бъдат здрави и занапред да работят със същия ентусиазъм и високо ниво на професионална етика.