СЗО се тревожи от облекчаваните антивирусни мерки на Евро 2020

https://www.24chasa.bg/novini/article/9914983 www.24chasa.bg
Англия победи Хърватия в първия си мач на Евро 2020 Снимки: Ройтерс

Световната здравна организация (СЗО) изрази във вторник загрижеността си относно облекчаването на мерките, наложени за ограничаване на разпространението на Covid-19, което в момента се случва на Европейското първенство по футбол (Евро 2020).

"Няколко от стадионите, домакини на турнира, сега увеличават броя на зрителите, които могат да гледат мачовете“, заяви пред Франс прес изпълнителният директор на Регионалното бюро за Европа на СЗО Роб Бътлър, като в същото време той не препоръча взимането на подобни решения.

По-рано през деня пък британските власти обявиха, че ще позволят да се заемат 75% от местата на стадион "Уембли" за полуфиналния и за финалния мачове, което означава повече от 60 000 присъстващи на мач.

Присъстващите на тези два мача ще трябва да покажат отрицателен PCR тест или доказателство, че са били ваксинирани срещу Covid-19 поне две седмици преди да присъстват на стадион "Уембли".

На предишните два мача от Евро 2020, изиграни на "Уембли" от националния отбор на Англия срещу Чехия и Шотландия, присъстваха по около 19 000 души.