Борисов: Ще спрем хаоса в държавата с победа на ГЕРБ

https://www.24chasa.bg/novini/article/9915163 www.24chasa.bg
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и неговите заместници Дончев и Митов се срещнаха с представители на Мисията за наблюдение на предсрочните парламентарни избори в България. СНИМКА: ГЕРБ

По-малко от 20 дни остават до изборите, а още няма яснота с доставката на машините. Служебният кабинет се занимава с чистки и политически внушения по адрес на ГЕРБ вместо с изборите. Честността на вота е под въпрос. Според доклада на ОССЕ предишните избори бяха ръководени ефикасно. Кое тогава наложи тези радикални промени в изборния закон и администрацията? Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на срещата си с наблюдателната мисия на ОССЕ за предстоящия вот и нейния ръководител Тана де Зулуета.

Борисов припомни, че вследствие на измененията в Изборния кодекс, които мнозинството в 45-ото НС направи, вотът е 100% машинен и едно евентуално нарушаване на тази законова разпоредба би дало основание за оспорване на разултата от изборите. Беше отбелязано, че ЦИК е разкрила рекорден брой секции в чужбина – 791, но все още не казва дали ще бъдат подсигурени достатъчно машини за гласуване извън страната.

“Държат се като предизборен щаб на президента Радев и открито заемат страна в течащата кампания. Всеки ден пускат нови и нови внушения и фалшификати, насочени единствено към ГЕРБ”, каза още Борисов за действията на служебното правителство. По-късно през деня той имаше видеоразговор с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес. “ГЕРБ е в пълна мобилизация да спре хаоса в държавата с победа на изборите”, каза лидерът на ГЕРБ, а Лопес бе категоричен, че семейството на ЕНП застава твърдо зад ГЕРБ като единствен гарант за европейското развитие на България. “Разчитаме на ГЕРБ за още много победи, които да задържат югоизточния фланг на ЕС стабилен”, каза Лопез.

По-рано през деня зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов участва във видеоконференция с председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти. Пред колегите си и председателя на ЕНП Манфред Вебер Митов изрази безпокойство относно настоящото забавяне в процеса на ваксинация в България. Вебер отново подчерта, че по време на управлението на ГЕРБ и Борисов България е показала, че може да защитава външните граници и че от Турция към България има нулева незаконна миграция.

 Парламентарни избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.