Георги Марков: Орбан победи в ЕС с 14:13, Германия и Франция вече не могат да командват Европа

https://www.24chasa.bg/novini/article/9917426 www.24chasa.bg
Георги Марков

ПРИЯТЕЛИ,

Вече ви разказах, че Унгария промени Конституцията си, като забрани гей браковете и гей осиновяванията. Изрично се записа, че татко е мъж, а мама - жена, написа бившият депутат от ГЕРБ Георги Марков във Фейсбук. И продължи: 

Преди дни унгарският парламент, с огромно мнозинство над 2/3, прие Закон срещу педофилията, който забранява в училищата да се проповядва джендър идеологията и третия пол. Родителите отговарят за възпитанието на децата си до 18 г. (текст, който го има и в българската Конституция).

Закона за защита на децата от джендър идеологията разтревожи някои другари в Брюксел. Съвсем нормално, първата реакция дойде от Люксембург, където премиерът е женен за мъж. Именно страните от Бенелюкс внесоха в съвета на ЕС резолюция, осъждаща унгарския закон.

Само 13 страни обаче, подкрепиха резолюцията, между които Франция и Германия, а 14 подкрепиха Унгария и унгарския закон.

Виктор Орбан победи с 14:13.

Очевидно Франция и Германия няма да могат да командват в ЕС във всичко.

Михаел Рот, министър в кабинета на Меркел по въпросите за евро- ценности, критикува Унгария с баналните думи, че ЕС е не само икономически и финансов съюз, но и съюз на ценности. Пропусна милият да каже за християнските ценности, нали уж канцлерката е християндемократ?

Унгария постиган и втора победа срещу брюкселските неолиберални комунисти. УЕФА отказа тази вечер стадионът в Мюнхен да бъде оцветен в цветовете на дъгата. Тъй като футболът не трябва да се смесва с политиката. Утре някой може да поиска стадионът да се оцвети в кафяво и т.н.

По призив на президента на „Ференц Варош” тази вечер, всички стадиони в Унгария ще светят с националния трикольор на Унгария. В това число и стадион „Ференц Пушкаш”, който тази вечер е домакин на мача Франция - Португалия.

Шапки долу за Виктор Орбан! Не преклони глава пред съветските комунисти 1988 - 1989 г., не преклони глава и пред днешните брюкселски неолиберали, които нарече „комунисти с дипломи“.

Орбан остана верен на стиховете на Петьофи: „..унгарски Боже, ние се кълнем, че роби няма да умрем!”