Отстраненият шеф на полицията в Пловдив: Не ползвам отпуската си, за да се укривам

https://www.24chasa.bg/novini/article/9919559 www.24chasa.bg
Йордан Рогачев СНИМКА: Би Ти Ви

Донос от служител в областната дирекция на МВР в Пловдив станал причина шефът на полицията да бъде отстранен. Това заяви самият старши комисар Йордан Рогачев след вчерашната акция пред дома му, при която му бе връчена заповед за временното му отстраняване. Доносът пък бил за това, че Рогачев не е ходил на работа, с изключение на сутрешните часове, когато има оперативка.

Вчера, прибирайки се по обяд в дома си, паркирайки автомобила си, зад мен спря специализиран бус, който по принцип се ползва за размирици и масови мероприятия. От него слязоха трима служители на реда и двама цивилни. Единият ми каза, че срещу мен е образувано дисциплинарно производство за временното ми отстраняване. На метри от мен беше 3-годишният ми син, който стана свидетел на всичко, разказа Рогачев пред Би Ти Ви.

Предположението си за донос от негов колега той обясни със случка в полицията преди време, при която въпросният служител е бил премествaн в друго звено на полицията от Рогачев, след като получил информация, че е упражнявал психологически тормоз върху своя колежка.

Адвокатът на Рогачев, Валерий Пейчев, е категоричен, че отстраняването на Рогачев нямало нищо общо с акцията от преди месец в трето районно в Пловдив, при която беше уволнен шефът му Самуил Хаджиев заради това, че е укрил видеозаписи във връзка с тежката катастрофа на Околовръстното шосе на Пловдив по Великден, при която загинаха трима души.

Производството срещи Йордан Рогачев ще трае 2 месеца. В момента той е в полагам отпуск за отглеждане на дете до 2-годишна възраст, а причината за него е здравословен проблем, стана ясно още.