Адвокатът на Тръмп Руди Джулиани е отстранен от адвокатска практика в Ню Йорк

https://www.24chasa.bg/novini/article/9922151 www.24chasa.bg
Руди Джулиани СНИМКА: РОЙТЕРС

Личният адвокат на бившия президент Доналд Тръмп, Руди Джулиани беше отстранен от адвокатска дейност в щата Ню Йорк заради "очевидно неверни и подвеждащи изявления" относно легитимността на президентските избори през 2020 г., съобщава БНР.

У нас Руди Джулиани стана известен с това, че бе заснет да си бърка в панталона по време на среща му с Мария Бакалова в една от сцените на филма "Борат".

"Тези неверни твърдения са направени с цел неправилна подкрепа на тезата на Джулиани, че поради широко разпространена измама на вота на гласоподавателите победата на президентските избори през 2020 г. е открадната от неговия клиент“, съобщава Нюйоркският съд и добавя, че поведението на бившия кмет на Ню Йорк "заплашва общественият интерес" и поради това се налага временно преустановяване на адвокатската му практика в очакване на по-нататъшно производство пред Адвокатският комитет по жалбите.

Междувременно Джулиани ще се яви на съдебно заседание в четвъртък във Вашингтон, окръг Колумбия, след като е съден от Dominion Voting Systems, един от технологичните доставчици на изборите през ноември 2020 г., заради твърденията му за изборна измама.