Изгонен от “София Запад” свърза побоя над Слави Ангелов с поръчка от Любо Младежа

https://www.24chasa.bg/novini/article/9925604 www.24chasa.bg
ЛЮБОМИР КОСТАДИНОВ

Главният редактор на "168 часа" отрича да познава Костадинов

Братята Асенови и Бисер Митрев напуснали фракцията през 2014 г., твърди Борислав Рашев в показанията си пред полицията

“Моля да ме разпитат без присъствието на други свидетели и подсъдими, защото ме е страх от тях. На миналото заседание ме снимаха, докато чакам пред залата, и клатиха заплашително глави.” Тази молба е изпратил до съда свидетелят Борислав Рашев, който не се яви в петък. Вероятно говори за заседание по делото, на което бяха призовани за свидетели лидерите на фенската организация “София Запад”. Затова съдия Георгиева прочете показанията, които е дал пред разследващ полицай на 24 април м.г., ден след арестите на Бисер Митрев и Георги и Никола Асенови. Рашев е бил член на “София Запад”. Разказва, че това е било по времето, когато лидер е бил Христо Вартерян-Ицо Исуса, който изчезна безследно през 2009 г. След това шеф на организацията станал Любомир Костадинов-Любо Младежа, който не го харесвал и го изгонил. Въпреки това Рашев имал много приятели в “София Запад” и от тях научавал интересни неща.

“Чух от мой доверен човек, че хората на Младежа имат общо с побоя над Слави Ангелов. Чух, че Ангелов не е направил нещо, което е искал Младежа, и той е поръчал да го пребият. Не знам кой е изпълнил поръчката. Многократно съм виждал журналиста по мачове, но не знам дали Слави Ангелов се познава с Младежа”, казва Борислав Рашев. Слави Ангелов заяви пред “24 часа”, че не познава Любомир Костадинов-Младежа и не ходи по мачове.

Свидетелят фен на “Левски” Рашев разказа и за подсъдимите Митрев и братя Асенови. 

“Бисер Митрев беше част от “София Запад”. Той е боксьор, но не се занимаваше с работите на Младежа, а с хореографията по мачовете. Приятели на Бисер са две момчета - близнаците Георги и Никола. През 2014 г. Бисер и Младежа се скараха. Близнаците взеха страната на Бисер и също се отцепиха. Не знам дали после са оправили отношенията си”, твърди Борислав Рашев.

В показанията си той подробно разказва за Любо Младежа и приближените му Даниел Илиев, Любомир Делев, Павел Георгиев, Слави Стоилов, Борислав Трайков и други от “София Запад”, много от които са свидетели по делото за побоя над Ангелов. Свързва ги с продажба на наркотици, лихварство, сводничество и поръчкови побои, включително и над маркетинговия директор на “Левски” Цветан Вълчев. Той беше смазан от бой през август 2019 г. до офиса на “Левски”. Покушението не е разкрито. Според това, което Борислав Рашев е чул, поръчката е изпълнена от хората на Любо Младежа.