Политически номад стана кмет на врачанското село Ракево

https://www.24chasa.bg/novini/article/9931535 www.24chasa.bg
Новият кмет на с. Ракево Юри Кацарски. Снимка: Архив на автора.
Новият кмет на с. Ракево Юри Кацарски. Снимка: Архив на автора.

Във врачанското село Ракево си избраха за кмет издигнатият от инициативен комитет Юри Кацарски. Той спечели с огромна преднина пред опонента си Янчо Петров от „БСП за България”. За Кацарски са подадени 316 гласа от упражнилите право на глас 379 души в селото,а за Петров само 59 гласа,съобщиха от избирателната комисия.

Общо 690 души имаха право на глас в Ракево днес, от тях конституционното си право упражниха 379 души. Според ОИК в Криводол гласуването е преминало нормално и не са констатирани никакви нарушения. Предсрочните кметски избори в Ракево бяха насрочени заради преждевременната кончина на Малин Тончев. Кметът почина от усложнения след прекаран ковид.

Юри Кацарски е бивш секретар на ДПС в Криводол, откъдето бе изключен след парламентарните избори през 2017 г., когато структурата събра едва 20 гласа в 14-те населени места от общината. Тогава Кацарски премина към ГЕРБ, но впоследствие напусна и тази партия.

Преди това беше председател на общинския съвет в Криводол, заместник-кмет и дори временно изпълняващ длъжността кмет на Криводол. Цялата му кариера е свързан със скандали, свързани предимно с усвояване на европари.