Момче на 9 години изтезавано в социален дом в Мездра, спасяват ръцете му в "Пирогов"

https://www.24chasa.bg/novini/article/9932028 www.24chasa.bg
Дете от специализирана социална институция в Мездра е прието в столичната спешна болница „Пирогов“ с наранявания по ръцете, причинени от стягане. Снимка: Архив

Момче на 9-години е с тежки наранявания след инцидент в дом за настаняване от семеен тип в Мездра. Детето било прието в столичната спешна болница „Пирогов“ с рани по ръцете, причинени от стягане. С много усилия лекарите са спасили пръстите му от ампутация.

По първоначална информация, детето е било завързано към легло от друго, по-голямо, настанено в дома. В социалния дом живеят 14 деца и пълнолетни с увреждания.

Директорката на дома Полина Александрова обясни, че в момента детето се възстановява, а дежурните възпитатели, допуснали да се случи инцидента ще бъдат уволнени дисциплинарно. Според нея младеж от дома на 21 г. завързал момчето вечерта.

„Две гледачки е имало по това време на смяна. Всеки потребител живее в отделна стая. Нямам представа как не са забелязали“, каца още Александрова .

Кметът на Мездра Иван Аспарухов коментира, че редът и дисциплината не заместват вниманието и грижата. Градоначалникът също е настоял виновните за случая да бъдат уволнени.