Симеон II открива 16-ата световна среща на българските медии в Рилския манастир

https://www.24chasa.bg/novini/article/9933926 www.24chasa.bg
Генералният директор на БТА Кирил Вълчев със Симеон Сакскобургготски СНИМКИ: БТА

Шестнадесетата световна среща на българските медии, която традиционно се организира от Българската телеграфна агенция, ще бъде открита в навечерието на 19 октомври - празника на Свети Иван Рилски Чудотворец, в Рилския манастир.

Форумът, който събира български журналисти от цял свят, ще е под под мотото „Медии и истина“ и ще се проведе в Кюстендил.

„Срещата ще открие Негово Величество цар Симеон Втори, по време на чието управление като министър-председател беше поставено началото на световните форуми на българските медии“, каза генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

Координатор между българските медии у нас и в чужбина ще е известната журналистка Мартина Ганчева, която доскоро водеше съботно-неделния сутрешен блок на Нова тв "Събуди се".

При обявяването на новината за Шестнадесетата световна среща Кирил Вълчев представи книгата "Рилският манастир в най-ново време /1944-2019 г./. Политика, идеология, вяра" от игумена на манастира епископ Евлогий Адрианополски и автора Мария Златкова, в присъствието на Симеон Сакскобургготски, епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, богословът проф.Иван Желев и др.