Пияна жена уби 17-годишен колоездач на пътя във Врачанско

https://www.24chasa.bg/novini/article/9939072 www.24chasa.bg
Пияна жена уби 17-годишен колоездач на пътя във Врачанско

Пияна жена зад волана блъсна и уби на място тийнейджър от циганската махала на врачанското с.Алтимир , съобщиха от  полицията.
Фаталният инцидент станал снощи  малко след в 23.ч. на главната улица на с. Търнава.

Пристигналите ченгета установили, че движейки се с висока скорост  от Бяла Слатина към Търнава местната жителка Весела В. налетяла с "Ауди" на 17-годишен велосипедист Габриел К. от близкото с. Алтимир. От жестокият удар момчето паднало на асфалта и починало на място, а пристигналият спешен екип само констатирал смъртта му.

Според местните 39-годишната жена се връщала от купон в Бяла Слатина и след инцидента се опитала да избяга. Очевидци на удара  обаче се изпречили пред колата й и я принудили да слезе от нея докато пристигне полицията.

 Жената зад волана била тествана за употреба на алкохол, а дрегерът се заковал на 1.05 промила. Пред ченгетата Весела заявила, че не е пила, а дрегерът им е повреден. Според нея колоездачът се движел без обозначителни светлини и тя го забелязала късно.

Пияната шофьорка била задържана в ареста, а по случая веднага било образувано досъдебно производство в районното на полицията в Бяла Слатина. За инцидента била уведомена и прокуратурата.