Какво издава, че половинката кръшка

https://www.24chasa.bg/novini/article/9949563 www.24chasa.bg
Мат Ханкок се раздели с министерския си пост, след като бе сниман да целува съветничка в кабинета си.

Всяка промяна в поведението, дори невинното тананикане, е знак

42-годишният Мат Ханкок бе здравен министър на Великобритания по време на пандемията и въпреки че често бе критикуван за лошото справяне на страната с коронавируса, все успяваше да запази поста си. Но едно целуване на колежка в министерския му кабинет, документирано със скрита камера, успя да го принуди да подаде оставка. Основният мотив е, че е нарушил коронавирусните правила за социално дистанциране, но истината е, че зад необмислената му постъпка се крият още и по-сериозни проблеми. Не само защото Ханкок и помощничката му Джина Коладанджело са семейни хора с по три деца, а защото има подозрения, че любовните им отношения са от доста време и не са започнали през май, когато е направено компрометиращото видео. Следователно двамата са били в конфликт на интереси, който не е надлежно деклариран, както предвижда министерският кодекс в Англия.

Твърди се, че точно това е възмутило някого в здравното министерство и той е предал записа на вестник “Сън”. Големият въпрос кой е поставил камера в кабинета на Ханкок обаче все още не е намерил отговор, макар английските специални служби да започнаха проверка, и то не само в офиса на здравния министър, а във всички правителствени и парламентарни сгради за нерегламентирани записващи устройства. Целта е да гарантират на представителите на властта, че могат да работят спокойно в кабинетите си, а и да парират възможни опити да се рови в личния им живот, което с развитието на модерните технологии и онлайн канали за комуникация става все по-лесно. Освен това се оказва, че пандемията е отприщила вълна от изневери и съмнения за такива, и частните детективи в Англия са заети с подобни случаи както никога досега. “Хората мислеха, че светът ще свърши, и искаха да се наслаждават на живота по какъвто и да е начин”, казва пред “Дейли мейл” Али Харис. 54-годишната жена допълва, че само в нейната детективска агенция исканията за проследяване на кръшкащи половинки са се увеличили с 25% по време на коронавируса. “Моите клиенти са предимно над 45 г. Това обикновено е време в живота на човек, когато гледа на партньора си критично и си мисли: Това ли е най-добрият ми шанс за щастие? Като се добави и факторът пандемия, те направо жадуват за някакво приключение”, обяснява Харис.

Нейните наблюдения се потвърждават и от някои сайтове за запознанства на семейни, желаещи неангажиращи сексуални контакти. Например illicitencounters.com е направил проучване дали повишеното търсене на услугите му всъщност води до реални отношения и е установил, че около 30% от анкетираните около 2000 души са нарушили като Ханкок правителствените насоки да не се влиза в близък контакт с хора от друго домакинство по време на пандемията, за да могат да се срещнат с любовник.

На някои хора се е наложило да бъдат доста изобретателни, за да заблудят половинките си и да напуснат домашния офис, тъй като опции като измислени служебни командировки и вечери с колеги не са били възможни. Появил се е внезапен порив към спортуване, разхождане на кучета, риболов или излизане сред природата, за да отпочинат очите от компютъра.

Според Харис всяка една промяна в поведението може да е знак за изневяра, а не само ревниво пазене на телефона или засилен интерес към външния вид, които обикновено се виждат подозрителни на партньора. Дори честото танатикане или заекване, когато биват питани как са прекарали деня, говорят за нервност и излизане от обичайното състояние. Някои съпрузи се успокояват, когато половинките им увеличават сексуалния си интерес към тях, и то на фона на чести семейни разправии. Приемат го като опит за сдобряване и оправяне на нещата, но това също може да се дължи на появата на любовник. Един вид компенсация за изневярата, разсейване на съмненията или пък утоляване на сексуалната жажда, предизвикана от някой друг.

Оказва се, че и писането в социалните мрежи по общи теми издава характерната за прелюбодейците превъзбуденост. И любимата на Ханкок не прави изключение. Макар да е съпруга на милионер и с доста успешен собствен лобистки бизнес, Джина Коладанджело също е оставила в мрежата следи, които сега будят подозрение, че отдавна изпитва любовна тръпка. В профила си в Pinterest тя споделя следните мисли преди години: “Предпочитам да умра от страст, отколкото от скука” и “Колкото по-дълго чакате, толкова по-сладка е целувката”. Тя се регистрира в платформата през 2019 г., когато за първи път в управляващата Консервативна партия тръгват слухове за нейна връзка с Ханкок. Тогава обаче подозренията са, че става въпрос за стара история от студентските години на двамата в Оксфорд, където заедно са работили за студентската радиостанция. Още повече че Джина е приятел във фейсбук със съпругата на Ханкок – Марта, която е следвала заедно с тях. Двете семейства си гостуват по празници и назначаването на Коладанджело в министерството за само 15-20 дни работа годишно срещу 15 000 паунда заплата изглежда по-скоро като услуга на стар приятел, тъй като консултантската работа ѝ осигурява пропуск за министерството и парламента, за какъвто всеки лобист мечтае.

А и двамата възлюбени се представят доста добре в поддържането на хармонични семейни отношения. Преди да гръмне скандалът с изневярата им, министърът е сниман да води съпругата си на обяд, да играе футбол със синовете си в парка. Джина Коладанджело също майсторски балансира с работата си за него и грижата за своето многодетно семейство. Единственото служебно пътуване с нощувка, което си позволява, е за срещата на министрите на здравеопазването от Г7 в Оксфорд. Вероятно нямаше да го стори, ако знаеше, че дни по-рано вече са снимани как се целува с Ханкок в министерския му кабинет.

Частният детектив Али Харис казва, че проследяването на пътувания до хотели и други подходящи места за изневери е една от най-честите и лесни задачи в нейната работа. Обикновено я изпълнява чрез прикачване на устройства към колата на заподозрения, чрез които може дистанционно да се открива неговото местоположение. Друг сигурен метод е проверка на финансовото състояние. “Докато следях един съпруг с любовница, открих, че той управлява печеливш страничен бизнес, за който жена му не знаеше нищо. Когато ѝ представих всички събрани доказателства, мисля, че не толкова изневярата му, която подозираше, а информацията за скритите му финанси беше това, което определи решението ѝ да подаде молба за развод”, казва Харис. Затова частните детективи съветват клиентите си да си отварят очите за всичко, което им се струва различно в поведението на партньора, и да го проверяват дори с риск той да ги обвинява в параноичност, както често правят кръшкачите.

Разрешават на жени да имат по няколко мъже в Южна Африка

Вътрешното министерство на Южноафриканската република предложи да бъде приет закон, който да разреши на местните жени да имат по няколко съпрузи, след като на мъжете е позволено многоженство. Според експертите му така ще се постигне полова неутралност на брака в законодателството на страната.

Идеята обаче бе посрещната критично от опозицията и някои известни личности. От Африканска християндемократическа партия предупредиха, че тя може да доведе до сериозни конфликти сред мъжете за вниманието на жената, до необходимост да се правят ДНК тестове, за да се уточни кой точно от тях е баща на децата в семейството..

“Ние сме духовен народ, на който мислите за полиандрия са чужди. Нашият Бог се е погрижил да сме създадени в този облик и не бива да го променяме”, коментира южноафриканската риалити звезда Муса Мселеку. Самият той има четири жени и намира брачните си съюзи с тях за напълно нормални и хармонични, но е категорично против и дамите да получат право на повече законни партньори.

По принцип полиандрията е рядко срещана. Процъфтява в някои племена и отношенията между мъжете се инициират от жена, която ги е поканила в общия брак. Някои от тях ѝ плащат зестра, други ѝ помагат в домакинската работа. Също така съпругата може да отстрани участник в брака, ако реши, че той заплашва връзката ѝ с другите мъже.