Българчета са в ТОП 25 на най-талантливите деца на света в класация

https://www.24chasa.bg/novini/article/9950583 www.24chasa.bg
Цветелин Киров

Десетгодишните художници Ралица Савчева и Цветелин Киров от арт школа "Колорит" в Плевен и техният педагог, художничката Майя Ананиева, са поканени да участват в 6-тия Световен арт фестивал във Вашингтон - САЩ, съобщиха от школата за БТА. Това е най-високата награда на Световната арт Олимпиада, която бе в САЩ. 

Децата са попаднали в ТОП 25 на най-талантливите деца на света в класация на Международната фондация за детско изкуство в САЩ, организатор на световния форум.

 Ралица Савчева
Ралица Савчева

Печелившите творби на Ралица и Цветелин са на тема "Ски скок" като част от олимпийските спортове - темата на световната детска арт Олимпиада.

Шестото издание на арт фестивала в САЩ ще проведе пред американския Капитолий във Вашингтон от 30 юли до 1 август 2021 г. Плевенските деца ще участват в тридневен празник на творческото разнообразие и единство, заедно с деца от различни континенти.

Форумът ще започне с "Ден на здравето и околната среда", със сесии за арт терапия, помагаща на децата да преодолеят COVID-19, травмите и общите притеснения.