"168 часа": Първият правнук на княгиня Мария Луиза е кръстен на бащата на цар Фердинанд

https://www.24chasa.bg/novini/article/9956270 www.24chasa.bg

Княгиня Татяна цу Лайнинген избра за сина си името на принц Август, който исторически остава в сянката на съпругата си княгиня Клементина

За майката на българския монарх кралица Виктория пише, че е “съюзникът, когото винаги е мечтала да има, и врагът, срещу когото никога не би се изправила”

Княз Херман, чиято дъщеря го дари с внук, се възхищава най-вече от дядо си цар Борис III

Татяна има обикновено детство. Расте като съвсем нормално момиче в Канада. Ходи на училище, завършва гимназия и продължава да учи маркетинг в Queen's University в Кингстън, Онтарио. Като малка не се интересува защо целите имена на редица нейни роднини са така дълги. Понякога само й се струва странно уважението, което има към нейния баща от синагогите в Торонто, при положение че те не са евреи. Татко й работи като банкер и се труди усърдно по 12 часа на ден в Кралската банка. Татяна усеща специално отношение към него и от други хора - като към знаменитост, която е с по-инкогнито статут. И просто така един ден тя разбира, че нейният прадядо се е противопоставил на опитите на Хитлер да депортира еврейското население от неговата страна по време на Втората световна война. Заради спасяването на българските евреи техните организации в САЩ посмъртно го удостояват с наградата “Морален държавник”. Така Татяна научава, че нейният прадядо е бил цар Борис III.

С какво е позната 31-годишната княгиня Татяна цу Лайнинген, четете - ТУК!