Мъжът, убил бившата си в Старозагорско, опитал да се самоубие със сода-каустик

https://www.24chasa.bg/novini/article/9963904 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Мъжът, който е заподозрян за убийството на бившата си жена в Старозагорско, е опитал да се самоубие със сода-каустик след кървавото деяние.

Убийството разтърси казанлъшкото село Бузовград. По информация от прокуратурата днес в 7,54 часа бил подаден сигнал за инцидент в къща в селото, пристигналите на място полицаи открили в една от стаите трупа на 67-годишна жена, по чието тяло имало видими следи от травматични увреждания, причинени от остър предмет.

В Бузовград разказват, че убитата се казвала Христина, на 67 години. Тя била умъртвена с нож, като е наръгана на много места. За убийството е заподозрян бившият й съпруг Георги Чернев, малко по-възрастен от нея. След като извършил престъплението, той направил опит да се самоубие, като изпил голямо количество сода-каустик, но разследващите смятат, че ще бъде спасен. Бил настанен под охрана в болница.

Местните нямат добро мнение за Георги, чийто циганско име било Йорго. Той и Христина били разведени от доста време, но въпреки това мъжът продължавал да я тормози, най-вероятно я ревнувал. Дори неотдавна направил опит да я прегази с лекия си автомобил, заради което му била отнета шофьорската книжка. Жената подавала сигнали в полицията срещу агресивното поведение на бившия си мъж, но това не му попречило да я убие.

Досъдебното производство по случая се наблюдава от Окръжната прокуратура в Стара Загора. Под нейно ръководство се провеждат първоначални действия по разследването - оглед на местопроизшествие и свързани с него претърсвания и изземвания.