"Български енергиен холдинг" ЕАД поставя иновациите в енергийния сектор като приоритет в работата си

https://www.24chasa.bg/novini/article/9969916 www.24chasa.bg
Сградата на БЕХ Снимка: Архив

Работна група "Иновации в енергетиката" е създадена в "Български енергиен холдинг" /БЕХ/ ЕАД със заповед на изпълнителния директор Валентин Николов, съобщиха от пресцентъра на холдинга. По този начин се цели засилено развитие на иновационния потенциал на енергийните дружества в България. Основен фокус се поставя върху внедряването на иновативни енергийни технологии, цифровизация и осигуряването на плавен енергиен преход към използване на чиста и нисковъглеродна енергия.

Форматът ще идентифицира подходящи проектни идеи и ще съдейства в изготвянето на проектни предложения до финансиращи институции и организации за реализация на енергийни иновации и изследвания с цел постигане на конкурентоспособност и висока добавена стойност в енергийния сектор в страната ни, уточняват от БЕХ.

В състава на работната група са включени представители на енергийните дружества от групата на БЕХ, като се предвижда привличане на заинтересовани страни, участващи в национална, европейска и международна екосистема, с цел обмяна на опит, експертиза, знания, добри практики и ноу-хау в областта на енергийните иновации, се посочва в съобщението.