Слави скастри "Монд", не го разбрали за хомосексуализма: И там не си вършат работата

https://www.24chasa.bg/novini/article/9971909 www.24chasa.bg
СЛАВИ ТРИФОНОВ

Слави Трифонов се разгневи на "Монд", че не предали точно мнението му за пропагандирането на хомосексуализма сред подрастващите и написа поучителен пост във фейсбук:

Чета непрекъснато интерпретации на интервюто, което дадох за “Льо Монд”. Искам да отбележа, че репортерът на “Льо Монд” или пък преводачът, който превеждаше от френски, нещо не са ме разбрали. Явно и в чуждестранната преса има хора, които не си вършат добре работата. Имам предвид, че репортерът ме записваше с химикалка на лист, а не да речем с диктофон, какъвто има всеки съвременен телефон. Както и да е. Истината е следната – по отношение за пропагандирането на хомосексуализма сред подрастващите, моето мнение е упоменато в учредителната декларация на ИТН: “Безусловна защита на семейството и семейните ценности”. Тоест, или репортерът не ме е разбрал, или преводачът не му е превел. Точка.

Ето какво написа "Монд" онзи ден по този въпрос:

Трифонов демонстрира федералистични убеждения и пледира “за превръщане на ЕС по-скоро в държава, отколкото в съюз от различни държави”. Това щяло да позволи да се отговори твърдо на турския президент Ердоган, както и на своеволията на унгарския премиер Орбан.

Неговият закон, забраняващ да се показва хомосексуалността на малолетни, “дава доказателство, че ЕС трябва да е държава”, за да “се избегне свободата в Унгария да не бъде същата като в останалите страни членки”. За ратифицирането на Истанбулската конвенция, отхвърляна от мнозина, Слави казва, че това не е приоритетна тема."