Кадър на ДПС влезе в борда на „Автомагистрали“ и един мистериозен Иван получи първия договор (Документ)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9974543 www.24chasa.bg
„Автомагистрали“ има 381 служители и 355 машини

Десислава Христова, която е уволнена през 2017 г. след скандален запис на раследващия сайт “Бивол” , отново на държавна работа

След три години чакане мистериозният Иван от скандала АПИгейт най-сетне има договор за работа по пътни обекти. Според служители в агенцията , вероятно мистериозният строител, появил се само с първо име в запис на сайта “Биволъ”, е бил подпомогнат от Десислава Христова. Дамата, която през 2017 г. е кандидат-депутат от ДПС, влезе в борда на „Автомагистрали“ ЕАД, назначена от служебното правителство.

Христова беше уволнена от дружеството на 1 февруари 2017 г. именно заради скандала, осветен от раследващия сайт. Тя подаде молба за напускане, а регионалният министър Петя Аврамова като принципал на държавното дружество, я освободи. Два дни преди това „Биволъ“ пусна запис на разговор между директор в АПИ и неназована дама от „Автомагистрали“ ЕАД, в който тя обяснява как по непрозрачен начин ще се превъзложи пътен обект на мъж на име Иван.
Рекламира го, че „Иван има интерес да се доказва и ще даде всичко от себе си“.

Медийни публикации идентифицираха дамата от АПИгейт като Десислава Христова, което индиректно бе потвърдено със светкавичното й уволнение. По-късно от АПИ беше освободен и директорът, с когото тя разговаря – Михаил Рашков, тогава шеф на пътната поддръжка.

Целия запис може да чуете тук.

От скандала минаха три години, и участниците отново са в държавната администрация. Новото ръководство на държавното строително дружество е назначило на работа и Михаил Рашков, с когото в ало-скандала Христова „уреждат“. А първият договор, който новият борд на „Автомагистрали“ ЕАД сключва, е с фирма "Сейф конвой" ООД на мистериозния Иван от АПИгейт.

Вижте договора с фирмата на Иван ТУК