Николай Радулов - полицай, секретар на МВР и професор

https://www.24chasa.bg/novini/article/9979612 www.24chasa.bg
Проф. д-р Николай Радулов

65-годишният Николай Радулов - предложен за вътрешен министър и вицепремиер от Слави Трифонов, е преподавател по национална и международна сигурност, професор в Нов Български Университет. Бил е секретар на МВР от 17 февруари 1997 г. до 3 декември 1998 г. Назначен е по време на служебното правителство на Стефан Софиянски и напуска при това на Иван Костов. 

Проф Николай Радулов е един от експертите, които Слави Трифонов представи като част от екипа на "Има такъв народ" още при създаването на партията. На изборите на 4 април беше избран за депутат, но се отказа от мястото си в парламента. 

Професионалната му дейност в МВР започва през 1981 г. в Първо РПУ - София и завършва през 1999 г. като секретар на МВР. Бил е разузнавач в Първо РПУ. Заемал е държавни и корпоративни длъжности в сферата на сигурността.

Преподавателската и научната му кариера започват и се развиват досега в НБУ. От 2014 г. е професор. През 2013 г. студентите го избраха за преподавател на годината в учебното заведение. Автор е на пет книги, както и на над 400 статии и доклади.