Почти две трети от зрителите в активна възраст са гледали финала на Европейското първенство по футбол

https://www.24chasa.bg/novini/article/9981433 www.24chasa.bg
Рейтинг на финала и полуфиналите на Европейското първенство по футбол ТАБЛИЦА: ГАРБ

 Финалният двубой на UEFA EURO 2020™ между двата най-добри отбора на първенството – Италия и Англия, е проследен от 57,8% от всички зрители в активна възраст (18-49 години) у нас, показват данните на пийпълметричната агенция ГАРБ.

Сумарният аудиторен дял на живото излъчване по четири телевизионни канала – NOVA, БНТ 1, DIEMA SPORT 3 и БНТ 3 – е и най-високият резултат на футболна среща от историческото издание на Европейското първенство по футбол.

Вторият най-гледан мач в България е полуфиналът между Англия и Дания, излъчен само в каналите на Нова Броудкастинг Груп. Над половината от всички зрители в активна възраст са гледали NOVA или DIEMA SPORT 3. Третата най-гледана футболна среща на живо е другият полуфинал между Италия и Испания, излъчен в каналите на Българската национална телевизия.

След последния съдийски сигнал значително зрителско внимание е отчетено и към церемонията по награждаването, излъчена след полунощ. Регистрираният аудиторен дял за всички тв канали сред зрителите в активна възраст е 61,8%.

Две важни събития доминираха в телевизионния ефир на 11 юли - грандиозният футболен форум на Европа и парламентарните избори за 46-ото Народно събрание в България. Пийпълметричните данни отчитат категоричен превес на излъчените по NOVA и NOVA NEWS предавания сред аудиторията в активна възраст, съобщиха от NOVA. Общият дял на NOVA и NOVA NEWS при съобщаване на първите резултати и експертния им анализ е над 27%, като втората телевизия в класацията е била проследена от 21,5% сред зрителите в активна възраст.