Мирослав Найденов: Издирван от Интерпол подал сигнал, че чул за заплашен от Борисов бизнесмен

https://www.24chasa.bg/novini/article/9985675 www.24chasa.bg
Мирослав Найденов е сред разпитваните.

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е разпитван два пъти по т.нар. канибалско разследване, по което в четвъртък викат и бившия премиер Бойко Борисов. Това каза Найденов по БиТиВи. Причината е, че имало втори сигнал по случая от чужбина. 

"Беше споменато името на Светослав Симеонов, бивш изпълнителен директор на ДФ Земеделие. Аз бях повикан за да уточня дали има такъв сигнал. Такъв сигнал няма, има сигнал от трето лице, което е чуло това нещо, оказва се, че това трето лице е от Министерството на земеделието, а мен ме викаха, за да дам сведения", каза бившия земеделски министър. Той разказа, че има сигнал, но не е подаден от някой, който е заплашван, а от друго лице, което е чуло за това. Човекът бил издирван от Интерпол с червена бюлетина и подал сигнала онлайн. Според Найденов разпитите в полицията имат за цел да спечелят политически дивидент. 

"Не знам какво ще им каже Бойко Борисов на разпита в четвъртък. Това е абсурдно, не знам какво ще го питат. Той ще трябва да отговаря на твърдения на хора, които не са свързани с този случай, издирват се от Интерпол или са уволнени", каза Мирослав Найденов.