Шоуто на Бойко: До 11-и чака-рака кючек, на 12-и Слави е лош, а миндерът - мазен (Видео, обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9988145 www.24chasa.bg
Лидерът на ГЕРБ показа първа страница на седмичника “Капитал”, където Мая Манолова, Христо Иванов и Тошко Йорданов са представени като космонавти от “Мисия 121”.

“Слави, дай им постове - поне 40 министри: по един на горите, водите, шумкарите, съдиите, прокурорите, полицаите, пожарникарите...”, съветва бившият премиер новия № 1 в държавата, за да имало редовно правителство и всички партийни очаквания да са задоволени

Бойко Борисов стартира на живо индивидуално шоу с публика от журналисти и верни съпартийци, сред които Томислав Дончев, Даниел Митов, проф. Костадин Ангелов, Деница Сачева, Николай Нанков, като планира да го играе редовно.

ГЕРБ няма да подкрепи правителство на Слави, няма да съставя свой кабинет, но се застъпва за министерски постове, които победителят в изборите да даде на партиите на протеста. Това са важните послания от иначе забавната изява на Бойко Борисов.

КЪДЕ МИ Е

АУТОКЮТО?

Още с влизането в залата бившият премиер бе посрещнат с бурни аплодисменти, “Пляскайте! Шоу!” След това се огледа за “своето аутокю” (устройство, което се поставя пред камери, а водещите четат от него сценария си. Често пъти в “Шоуто на Слави” се разменяха шеги за думичките, които сценаристите принуждават водещия да изчита по аутокюто - б.а.).

Вместо аутокю, Борисов получи няколко листа, от които зачете цитати на Корнелия Нинова, Мая Манолова и Христо Иванов, а на моменти

драматургично

преправяше

гласа си, за

да влиза от

образ в образ

Така лидерът на ГЕРБ пародира заявките за подкрепа на кабинет на “Има такъв народ”, които се обърнали след изборната победа на Слави.

“Очаквам да започне колкото е възможно по-бързо разговор на лично лидерско ниво за съставяне на правителство”, прочете Борисов цитат на Христо Иванов и коментира: Той е в очакване, той се умолява, той желае, той го иска...

Последва пауза и ръкопляскане. Пак цитира Иванов от 13 юли пред Би Ти Ви, имитирайки тъжен, почти плачещ глас. Предложението на ИТН за правителство е шокиращо за страшно много хора като съдържание. Да се върнем към реалностите и здравия разум. Умолявам ви!” Завърши цитата и заяви: Ходи клеча пред президентството, сега умолява, плаче пред Слави Трифонов.

Борисов се чудел на логиката на Христо Иванов да умолява Слави, след като ГЕРБ е партия от ЕНП, подкрепена от западни канцлери, премиери и кой ли не. Защо не иска да разговаря с Дани Митов, а иска с Тошко?

Констатира, че заместникът на Трифонов - Тошко Йорданов, трича десните партии през нощта. И отново цитат, този път от ИТН и бившия вече сценарист, сега важен парламентарист. “Умният човек много трябва да внимава, когато говори публично, и да мисли за последствията. Ако мисли!” - за тези, които не са разбрали, това е туит на Тошко Йорданов към недоволния Христо Иванов.

Борисов говори за себе си в 3-о лице, като зачете и свои цитати, в които предупреждава, че някой стои зад Трифонов, а показател за това е високият вот за ИТН в смесените райони. Очевидно намекваше за ДПС, без обаче да назове на глас тази партия.

Някой от журналистите цитира интервю на лидера на ГЕРБ пред Кеворкян, в което

Борисов бил

признал, че не си

се представя

извън властта Бившият премиер видимо се изненада и смути от подобна своя откровеност и обясни, че от 10 г. не се бил виждал с легендарния тв водещ. Освен това толкова дълго бил във властта, че едва ли скоро някой друг жив българин ще го задмине. “Има давност от 10 г. Ако си казал някоя глупост преди 10 г., тя трябва да се забравя. Аз говоря за вчера, за онзи ден”, излезе от конфуза Борисов, насочвайки отново стрелите към Иванов, Нинова, Манолова и останалите астронавти.

Предлагаме ви още избрани цитати от тази забележителна пресконференция по теми:

ЗА КОСМОСА

“Представи си, като кацнат на Луната българин и македонец, какъв бой ще настане кой ще стъпи пръв.”

“Умолявам всичките скафандри - вие надробихте тази попара, гореща, горчива, гадна. Ще я сърбате. Ако оставите народа на Румен Радев, стотици милиони вече похарчихте за избори, няма за лекарите, за медицинските работници, няма за социалните. Ако ни вкарате в трети избори, няма никакво значение какво ще се случва с ГЕРБ. 2 държави останахме без план, но едната е най-богата и ѝ е все тая. А бе, некадърници такива! Харвард ли сте, какви сте? Единият си назначил 12 съветници. Твърдят даже, че са 15 и си прави кабинета по фъншуй.”

ЧЕТЕТЕ БОТЕВ

“Такъв си ни е нравът на българите. Вечер пием, пеем буйни песни, а на сутринта не знаем позор ли е, или е слава. Четете Ботев! Той все едно е писал за днес.”

ЗА ВАКСИНИТЕ

“Ваксинирайте се, докато ваксини има и не са ги хвърлили в канавката. В канала по-точно. Няма да ги хвърлят в канавката, а ще ги счупят в канала.”

ЗА МИНИСТРИТЕ

“Управлението на държавата не е шоу. Това е къртовска работа, много отговорна и експертна.”

“Какво стана в мрежите за един ден. От любимеца Слави Трифонов стана най-омразен. Що? Щото не дал министерски пост.”

“Умолявам те Слави, направи кабинет от 40 министри. Пропуснал си за околната среда, сега тури един за водите, един на горите, един на шумкарите. Тури и един на съдиите, един на прокурорите, един на следователите, един на полицаите и на пожарникарите тури и за всички ще има пост. Имаш на ромите, сложи и на турци и на гърци. Мисли още, докарай 40. Умолявам те братко, дай им постове на тия да е мирна държавата, че ще съсипят народа септември, октомври.”

ЦЕЛУВАНЕ

НА РЪЦЕ И

ЧАКА-РАКА

“Слави преди се караше само с мен. Бойко Рашков му беше в телевизията. Всичките тези Хаджигеновци, Мая, бяха в 7/8 тв при него и мцу, мцу, мцу (б. ред. - целува си ръцете), новия цар и сега ме питате мене дали ще го подкрепя. Не, няма по никакъв начин да го подкрепя.”

“Утре ще кажат дългата ръка на Борисов направи правителство. Те са такива негодници, че така ще кажат.”

“Точно стана това, което ви казах. До 11-и чака-рака, чака-рака кючек (щрака с пръсти в танц) хайде на 12-и Слави Трифонов лош. Кючекът свърши! Дойде миндерът мазният.”

В последното изречение от горния цитат Борисов вероятно цветисто описва властта като “мазен миндер”, на който всеки обаче иска да има място.

“Ма то лесно се води шоу, бе. Говориш глупости, хората ти пляскат. Имаш публика платена и тя пляска. Кой те гледа, кой не те гледа, да има шоу.”

БАРАБАНИ

“Изпратих Дани Митов и Томислав Дончев да преговарят с тях. Сиреч от тяхната черга. Защото аз съм прост от Банкя, пожарникар. Приемам всички обиди. Те отказаха разговор. После, за да разговаряме със Слави, изпратихме неговия съдружник Любен Дилов-син, с (имитира биене по барабан) Калин Вельов. Те ми отказаха писмено.”

ДАМАДЖАНИТЕ

“Моля ги да не ми отнемат изкушението да видя Бойко Рашков с дамаджаните как си изнася багажа от МВР. Да направят правителство. Моля ги.”

“Третият дава акъл, четвъртият дава акъл, петият дава акъл. Вече не можеш да разбереш кой е бит.”

ЗА

ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ

ИЗБОРИ

“Ще ви кажа, както Слави и царят казват, когато му дойде времето. Ще е умен, висок, с коса. Ще сваля и слага очилца, за да показва ерудиция."