БЕХ свика фирмите си да помагат за газовата връзка с Гърция

https://www.24chasa.bg/novini/article/9990610 www.24chasa.bg
ВАЛЕНТИН НИКОЛОВ

Изпълнителният директор на „Български Енергиен Холдинг“ Валентин Николов свика среща на шефовете на държавните газови компании и на "Ай Си Джи Би", проектната компания, която изгражда газовия интерконектор с Гърция. 

В срещата са участвали изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов, изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“  Владимир Малинов и изпълнителният директор на „Ай Си Джи Би“  Теодора Георгиева. 

Под шапката на Българския енергиен холдинг, който е 50% акционер в "Ай Джи Би", неговите компании се ангажират да помогнат. Другата седмица ще бъде готова план-програма с за конкретните стъпки за своевременното въвеждане в експлоатация на интерконектора.

"Участниците в срещата препотвърдиха значимостта на проекта за българската енергетика и икономика и се ангажираха да консолидират усилия за предприемане на конкретни стъпки за своевременното въвеждане в експлоатация на Газопровода IGB. След анализ и изготвяне на конкретни предложения те ще бъдат представени пред отговорните институции", се казва в съобщението на холдинга.

Въпросната план-програма ще бъде представена на правителството, тъй като то е поело и финансов ангажимент към този газопровод.