Цвета Караянчева: Не правя поцинковани кофи, аз съм инженер, и то не лош!

https://www.24chasa.bg/novini/article/9994932 www.24chasa.bg
Цвета Караянчева

Мисля, че няма да видим правителство на ИТН, по рекетьорски начин опитват да налагат своите хора, заяви бившият шеф на парламента Цвета Караянчева в предаването на БТВ "Лице в лице". Според нея, ако една партия има 121 депутати, може да предложи сама кабинет, но когато има 65, трябва да намериш подкрепа, но разговори трябва да се водят. 

Цвета Караянчева не изключи възможността ГЕРБ и ИТН да седнат на една маса и да разговарят.  

"Всичко се решава прозрачно, на масата на преговорите, да видим какво ще се случи. Очакваме разговори с тях", допълни тя. 

"В Кърджали имаше поголовни уволнения, уволниха шефа на Пътно управление по донос, защото в него пише, че познава Цвета Караянчева, уволниха шефа на безопасността на храните - допълни още тя. - Започват да удрят по хора на ГЕРБ, които носят рекламни материали - плакати, химикали, 16 тениски, ако се бяха обадили щях да им дам колкото искам. Ние сме малък регион, познаваме се, да дойдат у вас, да ти обискират къщата и те питат: Може ли да влезем, не казват дори извинявайте. Тези репресии удариха по избирателите, хората се уплашиха, имаше активисти с белезници в село Бенковски, хората си казват: Аз съм се доверявал на тези. Заплахи, уволнения на хора, които отиват на мероприятия на ГЕРБ, предупреждават да не ходят на събитията ни и им казват: "Внимавай, правителството, министри, пускат заповед, че не е добре в работно време да се прави политика."

На въпрос кой ги спира, Караянчева каза: "Министерството, областният управител, викаха активисти да подпишат протокол, че няма да участват в мероприятията ни." Според нея има няколко причини - арести, заплахи, машини, летния сезон, хората се притесняваха от самите машини, активност 42%, въпреки това ние не сме загубили изборите, представихме се достойно. 

"Местни отговорници на ИТН заплашват хора, че ще бъдат уволнени като дойдат на власт, да изчакат служебното, готвят се списъци с уволнения", допълни тя.  

ГЕРБ от създаването си е опозиция на ДПС, не мога да говоря от парламентарната трибуна, аз съм инженер, не лош инженер, обичам да съм в производството,  ще си дам почивка, но ще започна работа, идват ми мисли за производството, за машините, за мириса на маслото, когато си в живия живот, когато не си в канцелария, когато направиш със собствени ръце и да го продадеш, за да получиш заплата...

"За поцинкованите кофи, за които говори Мая Манолова - усмихна се Караянчева. - Г-жо Манолова, ние, фабриката ми произвеждаме високотехнологична екипировка за пластмасови изделия, апарати за хемодиализа, животоспасяваща апаратура, а Манолова ако не е омбудсман, не знам къде ще работи."