Иванов отказва министри в кабинет на Слави, за да няма опошляване

https://www.24chasa.bg/novini/article/9996771 www.24chasa.bg
ХРИСТО ИВАНОВ

Лидерът на "Демократична България" защити журналистката Ива Николова от ПИК

"Демократична България" е готова за разговори с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" за подкрепа на следващо правителство, но се отказва да иска постове за свои министри. Това стана ясно от интервю на съпредседателя на обедиението Христо Иванов.

"Никога не сме казвали, че ще подкрепим всяко правителство. Казали сме, че няма да поставим предварителни условия, свързани с наше участие в него. Нещо повече. Ако сега нещо се промени, то ще бъде, че сме на ръба да заявим, че

няма да участваме при каквито и да било условия със свои представители,

за да изключим тази форма на опошляване. Става дума за представителство и за гаранции, че ще се правят някакви неща. И гаранциите, че ще се правят някакви неща, а други няма да се правят, минават винаги през хора в крайна сметка. Конкретен човек трябва да поеме тази гаранция", каза Иванов в ефира на "Дарик".

След пресконференцията на ИТН Иванов публикува кратко изявление във фейсбук, с което заяви, че ДБ има 3 ключови приоритета, на които ще държи при преговорите с парламентарните сили. Това е държане на далеч ДПС от управлението, смяна на главния прокурор и състава на ВСС. Искат също парламентарни разследвания на "Росенец", ТЕЦ Варна и др. 

Още в самото начало на интервюто той засегна темата за какво сме гласували на 11 юли и индиректно - начина, по който Филип Станев от ИТН обиди репортерка на ПИК. "Гласувахме първо срещу това, че някой може

да се държи публично като чобанин.

Глаувахме срещу това някой да може да си мисли, че може да обижда хора, които публично му задават въпроси. Никога не съм си представял, че може да защитавам някога някой от ПИК, които са излели срещу мен, семейството ми, партията ми всички възможни видове помии. Но така не се прави", каза още той.

Тома Биков от ГЕРБ към Иванов: Слави ще продължи да те унижава

Лично мнение: Чобански комплимент за Христо Иванов