Пет водещи балерини правят фотосесия (галерия)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10011056 www.24chasa.bg

Пет водещи балерини от трупата на Софийската опера и балет направиха фотосесия за списание. Това се случи в навечерието на тазгодишния летен сезон на открито на трупата. През юли и август тя ще има 12 балетни спектакъла на двете открити сцени – на брега на Панчаревското езеро през юли и август и на фестивала на Белоградчишките скали „Опера на върховете“ през август.

Балерините са Марта Петкова, Боряна Петрова, Венера Христова, Кристина Чочанова-Иванова и София Цуцакова-Абенанти. Те са позирали пред обектива на фотографа Васил Германов в серия от солови и групови снимки, облечени само по боди в телесен цвят.

На момичетата предстоят отговорни спектакли. Сезонът за тях започва сега в петък с „Лебедово езеро“ на брега на Панчаревското езеро с Марта Петкова и Никола Хаджитанев в главните роли. На следващата вечер е дебютът на Боряна Петрова като Одета-Одилия а неин партньор като принц Зигфрид ще е Емил Йорданов. През август в Белоградчик в главните роли те двамата ще се редуват с Венера Христова и Цецо Иванов.

На брега на езерото през август ще се играят също „Дон Кихот“ на Минкус, в който ролята на Китри се изпълнява от Кристина Чочанова-Иванова, както и „Танго“ по музика на Пиацола с Марта Петкова в главната роля.

Междувременно зрителите в Белоградчик ще могат ва видят още два балетни спектакъла – „Кармен“ и „Болеро“ на Равел в една вечер, и „Кармина Бурана“, в който ролята на Съдбата е поверена на София Цуцакова-Абенанти.

Пет водещи балерини правят фотосесия (галерия)