Как да станем непобедими в битката с всекидневието

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10012122 www.24chasa.bg

Книгите на ИК "Сиела"  тази седмица

Укроти ума си в 10 стъпки с книгата на Дон Макферсън

Най-доброто от източната философия и западната наука в 10 стъпки за по-спокоен ум

През последните две години случаите на депресия и тревожност достигат рекордно високи нива, а промяната на “нормалния” начин на живот наложи търсенето на нови методи за справянето с предизвикателствата и опасностите, които се крият в лабиринтите на съзнанието ни.

“Укроти ума си” (ИК “Сиела”) от спортния психолог Дон Макферсън е забележително четиво, което съчетава най-доброто от източната философия и западната наука и предлага 10 работещи инструмента, с които всеки може да се превърне в “господар” на собствените си мисли и по този начин да промени изцяло живота си.

Базирайки се на 25-годишния си опит в сферата на управлението на съзнанието, авторът комбинира изводите от изследванията, проведени заедно с невролози и неврохирурзи, и десетилетия проучвания и практикуване на етична хипноза в клинична среда с постулатите на будизма. Чрез примери от своята практика с някои от най-добрите атлети в света Макферсън създава инстументариум от 10 изпробвани техники, свързани с:

4 различни дихателни практики за справяне с тревожността и връщане на самоконтрола;

4 изграждане на позитивен мироглед чрез езикови формулировки;

4 практики от древното изкуство кайзен;

4 инструментариум, използван от шампионите на “Уимбълдън”, за да насочват победоносните си удари пред погледите на милионите зрители, както и прилагането на тази концепция в ежедневието за постигането на личните цели;

4 идеи за справянето със стресови ситуации;

4 техники за промяна на цялостния поглед върху живота;

4 практики за разгръщане на умствения капацитет и вярата в собствените си възможности;

4 техники за подсилване на имунната система само чрез силата на ума си;

4 техники за повишаването на качеството на съня.

И макар пътят към промяната да е дълъг, е абсолютно възможно човек да постигне всичко стъпка по стъпка. Стига да успее да се пребори със собствените си страхове.

“Укроти ума си” не дава готови решения и отговори. Но на достъпен и разбираем език, “побутва” читателя към превръщането в свой собствен умствен наставник и от разтревожен човек – във непобедим воин в битката с ежедневието.

Красиво написана история за любовта и скръбта

Може ли да продължиш напред

дори когато изглежда невъзможно

Новият роман на Луси Даймънд (автор на “Почти перфектната почивка”) - “Обещанието” - подготвя читателя за емоционално лято по стъпките на изкуплението и истинската любов (ИК “Сиела”).

Топлата човешка история на Даймънд разказва за значението на семействата, които създаваме, обещанията, които се опитваме да спазим, и тайните, които мислим, че сме оставили в миналото.

Когато Патрик Шепърд умира при неочаквани и внезапни обстоятелства, той оставя след себе си любящо семейство и брат, обхванат от съкрушителна мъка.

За Дан Шепърд единственият начин да намери покой след последната вечер, прекарана с Патрик преди смъртта му – вечер, завършила с грандиозен скандал, заради който Патрик тръгва сам по тъмните улици и намира смъртта си – е да поеме делата на брат си и да помогне на семейството му да се справи.

Зоуи и децата ѝ са в безизходица. Животът им не просто е изтръгнат от корен заради внезапната загуба на Патрик, но и финансови неуредици, оставени от него, заплашват съвсем да ги изкарат от баланс. Зоуи не знае как да се справи. Колко точно не ѝ е казвал мъжът ѝ?

Докато отчаяно се опитва да завърже отново връзките и да изгради мост между себе си и съсипаното семейство, Дан започва да разбира, че наследството на брат му не е толкова съвършено, колкото е било привидно. Патрик е имал тайни. Патрик е изричал лъжи.

Когато неочаквано разкрива тайна от миналото на брат си, която ще промени живота на всички негови близки, Дан знае, че рискува да разбие сърцата на семейството му отново. Готов ли е да поеме този риск след цялата вина, която има да изкупи?

Но някои тайни не са готови да останат в миналото.

Романът на Луси Даймънд “Обещанието” съдържа всичко в себе си – мистерия, романс и драма за семейството и куража да протегнеш ръка дори когато сам скърбиш. Сърдечната и красиво написана история за любовта и скръбта показва силата да продължиш напред. Дори когато изглежда невъзможно.

Класация