"Бодлите на таралежите" за 15-и път търсят таланти

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10015489 www.24chasa.bg
Двама от основните двигатели на конкурса - писателят Бойко Ламбовски (вляво) и социологът Кънчо Стойчев с една от лауреатките СНИМКА: Архив на фондацията

Фондация за детско кино и литература "Братя Мормареви" организира 15-тия си конкурс за ученическо творчество "Бодлите на таралежите", съобщи известният социолог Кънчо Стойчев.

"Пандемията още е тук – втора година, но младите таралежи пишат и са награждавани вече за петнадесета!", се казва в обявата.

Как да участвате?

Фондация "Братя Мормареви" обявява редовния си конкурс „Бодлите на таралежите“. Могат да участват творби на ученици от цялата страна и чужбина, на възраст от 12 до 19 г. Категориите на конкурса са две: есе и разказ.

Материалите, в обем до 3 стандартни машинописни страници, не трябва да са публикувани до този момент, и следва да се изпратят на електронен адрес: office@mormarevibrothers.com, или по пощата на адрес:

СОФИЯ 1164
бул. "Джеймс Баучер" 23
Фондация "Братя Мормареви"
За конкурса "Бодлите на таралежите"

Всеки може да се включи в единия, или и в двата раздела на конкурса. Текстовете трябва да са придружени с точен адрес и с телефон за връзка, както и с информация за възрастта, класа и училището.

Крайният срок за приемане на творбите е 10 август 2021 г. Победителите в отделните категории ще получат награди от по 600 лв. и диплом. Ще има и допълнителни награди по 300 лева. И в двете категории на конкурса съчиненията са на напълно свободна тема.

Обявяването на призьорите ще стане в тържествена обстановка в началото на новата учебна година, а най-добрите работи ще бъдат публикувани.

По традиция носителите на първа награда номинират свои любим преподавател, който също ще получи паричен приз.

Във фондацията очакват произведенията на кандидатите на авторитетната награда.