Димитър Маринов и две български актриси в американския сериал “Специален отряд”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10015519 www.24chasa.bg
Димитър Маринов е в ролята на баща на агентка под прикритие.

Димитър Маринов - актьорът, който развя трибагреника на най-важната церемония в света на киното - по раздаването на оскарите, и още две млади българки са с роли в третия сезон на “Специален отряд”.

Това е същият криминален сериал, в който чернокожият хубавец Шемар Мур изпълнява главната роля на лейтенант от специалните части, последната надежда за решаване на различни криминални случаи в Лос Анджелис. Той е римейк на поредицата от 70-те години със същото име, който се оказва също толкова успешен - все пак вече има излъчени 4 сезона, а 5-ият се очаква да бъде показан тази есен.

Шемар Мур влиза в кожата на бившия морски пехотинец Даниел Харелсън - Хондо, прясно натоварен със задачата да ръководи висококвалифициран отряд, който е последната спирка в разрешаването на престъпления в Лос Анджелис. В третия сезон, който Нова тв пуска съвсем скоро, Хондо и колегите му трябва да разрешат серия опасни криминални случаи. Сред тях ще са залавяне на убиец с дронове-бомби, престрелка над полицейски конвой, гениален банков грабеж и обезумял масов стрелец.

Българската следа в сериала се появява в девети епизод. В него не само участват наши актьори, но и сюжетът се развива около български мафиоти в САЩ.

Историята започва, когато сержант от отдела за борба с организираната престъпност се обръща за помощ към Хондо. Изгубили са дирите на агентка под прикритие и само специалният отряд може да я открие.

Агентката се казва Ава Илич и е от сръбски произход. Затова и шефът ѝ решава, че ще успее лесно да я внедри в обкръжението на български мафиот, като жената се престори на негова сънародничка, която търси нови момичета за своя бордей. Всъщност мисията ѝ е да разследва трафик на жени.

Ава успява да спечели доверието на лошите момчета, но не задълго. Когато малко по малко хората около нея започват да се питат коя е тя, се оказва, че никой не е чувал за нея, дори и онези, които са израснали в същото българско село, от което уж идва тя. А след като шефът на престъпната група съвсем умишлено счупва запалката ѝ и вижда, че тя е диктофон, който записва всяка негова дума, никой повече не вижда или чува и дума от Ава.

Затова и шефът ѝ се обръща за помощ към Хондо и отряда му. Докато те се опитват да разрешат случая, се намесва и бащата на Ава - Джордж, който е готов на всичко, за да намери дъщеря си.

Именно в тази роля е Димитър Маринов. Актьорът снима от сутрин до вечер 10 дни със звездата Шемар Мур, а малко след това става ясно, че не е единственият българин, който участва в епизода.

“За съжаление, нямаме общи сцени и снимачните ни дни всъщност се разминаваха. Димитър е един изключителен професионалист и мисля, че всеки актьор би могъл да взима пример от него”, разказва малко по-късно неговата младата колежка Елица Бонев.

Тя е родена и израсла в България. Още докато учи в НАТФИЗ, започва успешна кариера - има късмета да играе в постановката на Народния театър “Сако от велур” заедно с Георги Мамалев и Мария Сапунджиева, снима се и с малка роля в “Под прикритие”, след като се явява на кастинг за криминалето на БНТ. “Това беше около третата ми година в НАТФИЗ. Харесаха ме и ми дадоха възможност да си партнирам със Захари Бахаров, Деян Донков, Владо Пенев и да се уча от тяхното майсторство”, разказва Елица.

След като завършва висшето си образование в България, тя решава да замине с приятеля си за Лос Анджелис, където да преследва кариера в киноиндустрията.

Там учи актьорско майсторство в школата “Бевърли хилс плей хаус”, а сред преподавателите ѝ е Дорис Робъртс - майката на Реймънд в сериала “Всички обичат Реймънд”.

Елица получава ролята в “Специален отряд” по обичайния начин - след прослушване. Героинята ѝ се казва Данка и е бивша проститутка на висока позиция в мафиотските среди. Така актрисата има шанса да застане редом до Шемар Мур, който в началото отива да се запознае лично с нея, като истински джентълмен й целува ръката. “Целят екип бяха изключително мили и гостоприемни. Беше голямо удоволствие”, каза след участието си в сериала Елица.

Александра Генова е другата наша актриса в епизода с българската мафия.

Тя е родена в София, но израства в Шумен. Когато е 5-годишна, се мести с майка си в Тексас, САЩ. Актьорството е голямата ѝ мечта, която следва от малка. Затова и се записва на кастинга за ролята на отвлечено българско момиче, което е спасено от героя на Шемар Мур в “Специален отряд”. По това време Генова е само на 17 г., отива на снимките с втория си баща и се държи като истински професионалист. След участието ѝ от екипа толкова харесват заснетото с нея, че сцената ѝ влиза в краткото рекламно видео на епизода, което върви по телевизията.

Нова тв ще излъчва третия сезон на “Специален отряд” от 30 юли, петък, всяка делнична вечер от 22,30 ч.