Случки от истинския живот правят “Мама” един от най-харесваните сериали

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10016106 www.24chasa.bg
Майка и дъщеря вече са загърбили различията помежду си, за да имат хармонично семейство. СНИМКА: "ФОКС"

Отчуждени майка и дъщеря, чийто живот минава по един и същ начин - с пристрастяване към алкохола, провалени връзки и самота. Дори и в този на пръв поглед драматичен сюжет известен тв продуцент успява да открие забавното и от него да направи един от най-гледаните сериали само за няколко години.

Това е Чък Лори, създателят на ситкоми като “Дарма и Грег”, “Теория за големия взрив” и “Двама мъже и половина”. Той вижда потенциала в историята на майка и дъщеря, които се събират отново след години. А щом добавя комбинацията от случки и забавни моменти от истинския живот, няма как новият му проект да се провали.

“Мама” започва със самотната майка Кристи Плънкет, която е била алкохоличка, но от година вече е трезва. Тя се стреми да бъде добър пример за сина си и да възвърне доверието на дъщеря си, като е твърдо решена да се промени.

Другата главна героиня е Бони Плънкет, майката на Кристи. Тя се възстановява от пристрастеността си към дрогата и отчаяно се опитва да има добри отношения с дъщеря си. Бони иска да е напълно откровена с Кристи, затова и ѝ разкрива своето тъмно минало като дилър на наркотици.

В седмия сезон на сериала Кристи е взела живота си в ръце. Въпреки това майка ѝ Бони непрекъснато я тества и поставя под съмнение нейното въздържание. Заедно като майка и дъщеря те се опитват да поправят грешките си, за да изградят по-добро бъдеще за семейството си.

И двете са там, където никога не са си представяли, че ще бъдат – Кристи е на път да стане адвокат, а Бони има прекрасна връзка с Адам, за когото наскоро се е омъжила.

През цялото време те получават подкрепата на приятелите си от Съюза на анонимните алкохолици, включително мъдрата Мардж (Мими Кенеди), богатата и понякога заблудена Джил (Джейми Пресли), както и на прекалено емоционалната Уенди (Бет Хол) и приемната сестра на Бони – Тами, която току-що е излязла от затвора. Всички те си помагат взаимно, за да се справят с изпитанията, които животът им поднася.

В главната роля на Кристи е Ана Фарис, позната от десетки комедийни филми. Носителката на “Оскар” и “Еми” Алисън Джени играе нейната майка Бони. Всички епизоди на сериала се снимат пред публика на живо и са аплодирани не само заради комичните случки, а и заради сериозните теми, които показват, като пристрастеността към алкохола, наркотиците и хазарта, какво е да останеш без дом, да се бориш с рак, да преживееш смъртта на близък или да си жертва на домашно насилие.

“Мама” се излъчва всяка събота и неделя от 22,55 ч по “Фокс Лайф”.