Мария Бакалова получи икона на Св.Богородица от кмета на Бургас (Обновена+Снимки)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10018135 www.24chasa.bg
Мария Бакалова получи икона на Света Богородица от кмета Димитър Николов. С тях по време на срещата бе и зам.кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.

Предлагат младата актриса за Почетен гражданин на морския град

Холивудската знаменитост Мария Бакалова разговаря близо час с кмета на Бургас Димитър Николов днес по обед. Той й подари икона на Света Богородица, а актрисата заяви желанието си да се включи в бъдещи културни проекти на морската община.

От няколко дни младата актриса е в родния град и се радва на вниманието на своите съграждани. Тя бе засечена на Северния плаж с родителите си и се снима с малко момченце. Мария обаче споделила, че не може да разкрива подробности около бъдещите си проекти, без да ги съгласува с агентите си.

Бакалова бе лаконична пред бургаски медии.
Бакалова бе лаконична пред бургаски медии.

А ето какво написа кметът Николов на страницата си във фейсбук след срещата: "Днес имах удоволствието да се срещна с очарователната кинозвезда Мария Бакалова и нейната майка Румяна Бакалова. Повече от час разговаряхме за реализираните проекти, наситената програма и ангажиментите, които й предстоят.
А най-хубавото е, че тя не се умори да повтаря колко много обича Бургас.

Зам.кметът Саватева изпраща младата актриса и майка й Румяна Бакалова.
Зам.кметът Саватева изпраща младата актриса и майка й Румяна Бакалова.

Още с влизането си Мария каза:„Прекрасно, щастливо, уютно е вкъщи… Много искам да подкрепя Бургас. Съпричастна съм към всичко, което се случва тук. Готова съм да се включа в бъдещи културни инициативи, а най-голямата ми мечта е да правя филмови проекти в целия бургаски регион, да снимам с български актьори”

Мария Бакалова с ключодържател-гларус, изработен от общинското предприятие
Мария Бакалова с ключодържател-гларус, изработен от общинското предприятие "Морски знаци".

Кметът съощи, че вече е изготвена докладна записка за почетното гражданство на Мария Бакалова и предстои тя да се придвижи по съответния законов ред, защото "няма по-голяма чест и реклама за нашия град от това да има световни посланици като нея".

"Подарих на Мария икона на Богородица, дело на художничката Петя Димитрова от Дружеството на бургаските художници. Пожелавам й божията майка да я закриля и осветява пътя й напред! Горд съм не само с успехите, но и със скромността на това талантливо момиче, с вродената й елегантност и умереност, с нейния интелект.

Очаквам с нетърпение следващите й филми. Нека намира време и занапред да се връща в Бургас, защото тя е истинско вдъхновение за младите в нашия град. Мария им доказа, че пътят към успеха зависи най-много от личните усилия, амбицията, смелостта и вярата в себе си.
А ние ще се постараем Бургас да е все така уютен за нея и всичките ни млади хора в странство, за да си идват с удоволствие. И да остават…
Благодаря ти, Мария! И да имаш прекрасни дни със семейството и приятелите в родния Бургас!", написа още Димитър Николов.