Група Airbag е носител на Голямата награда в конкурса "Пролет" на БНР

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10033338 www.24chasa.bg
Група AIRBAG СНИМКА: Булфото

Група Airbag спечели Голямата награда в Конкурса за нова българска поп и рок песен "Пролет" 2021 на Българското национално радио. Това дава възможност на изпълнителите да представят страната ни на международния фестивал "Евросоник 2022" в Грьонинген, Нидерландия.

Airbag се яви на конкурса с песента "Не сме сами", чиито автори на музиката и текста са братята Петко и Николай Славови, а аранжиментът е на групата.

   Васил Найденов, Калин Вельов, Орлин Павлов, Ясен Велчев, Живко Петров, Мирослава Кацарова, Гергана Нойкова бяха членове на журито, което определи Първа и Втора награда. Група Electric Pie спечели Първа награда с песента Deux reflets. А под тях се наредиха Вера Шандел и Ангел Заберски с "Нова пролет".

   Наградата на слушателите на БНР получи песента "Ти и аз за света", изпълнена от Кристина Иванова и Димитър Атанасов.
Селекционното жури избра дамското суинг трио Wet Pebbles с песента „Магията се завъртя" за носител на Наградата за дебют.
  Наградите от конкурса бяха връчени на галаконцерт в "Арена София" Столичен колодрум Сердика с участието на десетте изпълнители-финалисти.

Кристина Иванова и Димитър Атанасов с Наградата на слушателите на БНР, връчена от оперената прима Александрина Пендачанска.
Кристина Иванова и Димитър Атанасов с Наградата на слушателите на БНР, връчена от оперената прима Александрина Пендачанска. СНИМКА: Булфото